Otthon

Így készíts saját kerti konyhát

Neked is lehet saját kerti konyhád. Ráadásul viszonylag egyszerűen és olcsón készítheted el a szükséges eszközök beszerzését követően. Inspirációul mutatunk egy csináld magad kerti konyhamegoldást. Teraszon, balkonon is elférhet.

Kétségtelen, hogy rendkívül praktikus megoldás a kerti konyha. Előnye, hogy a főzést, sütést követően nem szükséges a lakást órákig szellőztetni. Hátránya ugyanakkor, hogy meglehetősen függ az időjárás szeszélyeitől, no meg a haragos szomszéd is elduruzsolhat néhány keresetlen megjegyzést, ha épp az udvara felé viszi a szél a füstöt.

Mégis, akik egyszer is kipróbálták és szívesen főzőcskéznek a szabadban, esküsznek a nyári konyha előnyeire. És valóban, manapság egyre népszerűbbek a készen is kapható főzőhelyiségek, sütögető, grillező alkalmatosságok. Némi kézügyességgel és kreativitással szuper kerti konyhát építhetsz.

Hol legyen a kerti konyha?

Lényeges kérdés a tervezés előtt, vajon a kert vagy balkon, terasz melyik pontjára kerüljön a kerti konyha. Célszerű szélárnyékos, naptól védett részt keresni, hiszen így a szomszéd is kevesebbet bosszankodik majd, és a tűzön napon sütögetéstől is megkímélheted magad.

A megalapozott kerti konyha

Szabad térre épített kerti konyhának mindenképpen célszerű stabil betonalapot készíteni. Így egyrészt egészen biztosan nem süllyed meg főzőhelyiség, másrészt az esőt követő sár sem veszi el a kedved a kerti grillezéstől.

Raklapból készített kerti konyha a legolcsóbb megoldás

Raklapból bámulatos kerti bútorok készíthetők, ráadásul a korábbi építkezés során kimaradt göngyöleg eltüntetése sem okoz gondot. A raklapokból a grillsütő méretéhez igazítva szögezd össze a nyári konyha alapját. Gondolj rá, hogy mindkét oldalon jusson hely a főzéskor használt eszközök tárolására, az elkészült étel elhelyezésére.

Kifejezetten lakás és kerti dekorációs célra kapható vékony téglákkal és a tetszőleges színből kiválasztott munkalap beépítésével káprázatosan széppé varázsolható az alapból csöppet sem mutatós raklap. És, íme a végeredmény: álomszép kerti konyha.

Így készíts saját kerti konyhát

További ötletek kerti konyhára az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top