Otthon

Nem biztonságos biztonsági kapukat hív vissza az IKEA

Ha ti is használtok ilyen biztonsági kaput, szereljétek le, és vigyétek vissza az IKEA-ba! Visszafizetik az árát.

 Az IKEA több olyan esetről szerzett tudomást, amikor a PATRULL biztonsági kapuk váratlanul kinyíltak, és gyerekek leestek a lépcsőn. Egyes esetekben orvosi ellátásra is szükség volt. Egy harmadik fél által végzett vizsgálat kimutatta, hogy a biztonsági kapu zárszerkezete nem megbízható, és bár eleget tesz a vonatkozó szabványok előírásainak és megfelelt a teszteken is, mégis kockázatot jelenthet a kisgyermekekre nézve – közölte az áruház. 

“Az IKEA álláspontja a gyermekek biztonságával kapcsolatosan a zéró tolerancia. Biztonságos és egészséges termékeket akarunk kínálni, mert úgy gondoljuk, hogy a gyerekek a legfontosabb emberek a világon. Ha egy termékünk kapcsán bármikor felmerül valamilyen biztonsági kockázat lehetősége, azonnal cselekszünk. Elfogadhatatlan számunkra, hogy a gyerekek megsérülhessenek játék közben, ezért azonnali és megelőző intézkedésként visszahívunk minden PATRULL biztonsági kaput” – nyilatkozta Maria Thörn, a Gyerekek IKEA-ja termékcsoport megbízott vezetője.

Nem biztonságos biztonsági kapukat hív vissza az IKEA

Akik PATRULL FAST vagy PATRULL KLÄMMA biztonsági kaput vettek, azonnal szüntessék be annak használatát, és vigyék vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol visszakapják a teljes vételárat. Ehhez a vásárlást igazoló nyugtára sincs szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top