Otthon

10 dolog, ami miatt szuper egyedül élni

Vannak, akik félnek, sőt rettegnek tőle, de vannak akik szeretnek egyedül lakni. Összeszedtem tíz előnyét az egyedül élésnek. Igen, van előnye, nem is kevés.

1. Azt nézed a tévében, amit csak szeretnél

Igen, nincs vita. Az a műsor megy, amihez kedved van, olyan hangosan, ahogy te szeretnéd. Ha szappanoperát, akkor szappanoperát, ha autós műsort vagy focimeccset, akkor azt.

10 előny, ha egyedül élsz

2. Takarításdilemma

Nem, nem fog senki csesztetni, mikor moss fel, mikor moss ki, mikor indítsd el a mosogatógépet. A magad ura vagy. Nincs nyomás. Akkor csinálod meg a házi munkát, amikor neked tetszik.

3. Főzés

Nem érzed a folyamatos terhet, hogy főznöd kell a párodnak vagy a családnak. (Már ha érzed ezt a terhet egyáltalán.) Ha a napi 8 óra munkád után inkább mennél a barátokkal valahova egyet beülni, akkor megteheted. Nem kell bevásárolni, majd hazasietned azzal az indokkal, hogy főznöd is kell, így a buli 19:00-kor lefújva.

4. Lakásdekorálás

Nem kell alkalmazkodni. Ha neked valami extra giccses dolog tetszik, és azt szeretnéd látni a hálódban, vagy a nappalidban, vagy a lakás bármelyik pontján, akkor oda teszed. Nem kell kikérni senki véleményét.

10 előny, ha egyedül élsz

5. Ide-oda dobált cuccok

Ha egy nehéz nap után hazaérsz, és éppen ahhoz van kedved, hogy szétdobáld a táskád, cipőd, ruhád, akkor tedd azt! Nincs vita belőle, a kutya nem fog rád szólni, ha a nappali éppenséggel úgy néz ki, mint ahova bevágott a bomba.

6. A WC-ülőke és a rossz szokások

Igen, a napi vita. Ha nő vagy, akkor azért, mert soha sincs lehajtva, ha férfi vagy, akkor meg azért, mert nem érted, miért kell lehajtani. Ha egyedül élsz, akkor ezzel a problémával sem kell szembesülnöd nap mint nap, sőt a másik rigolyáival sem kell küzdened.

7. Kevesebb probléma

Az egyedül élés azt is jelenti, hogy csak a saját problémáiddal kell foglalkoznod. Ha valakivel együtt élsz, akkor az ő problémái a te problémáiddá is válnak.

10 előny, ha egyedül élsz

8. Megismerkedsz az énidő fogalmával

Kétségtelen, több idő jut magadra, mint ha valakivel együtt élnél. Magadat helyezed előtérbe, a saját dolgaiddal foglalkozol, új hobbikat, programokat találsz ki. Akarva-akaratlanul kialakítasz egy olyan napirendet, ami feltölt, amibe senki nem szól bele.

9. Annyit költesz, amennyit akarsz, illetve tudsz

Nincs havi költségvetés. Csak a te költségvetésed van, semmi más. Nem dörgöli az orrod alá senki, ha egy kicsit túltolod a havi cipő- vagy táskavásárlást, de azt sem, ha eggyel vagy inkább kettővel több sört iszol meg esténként a haverokkal.

10. Gyakorlatiassá válsz

Mindent egyedül kell megoldanod, így gyakorlatiassá válsz. Megtanulsz alapvető dolgokat elintézni, olyanokat is, amiket eddig a másik fél csinált. Például a srácok a sörivás mellett megtanulják, mi az hogy bevásárlás, a lányok pedig közelebbről is megismerkedhetnek egy szerelőműhellyel, ha épp elromlott az autó.

10 előny, ha egyedül élsz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top