Otthon

Olimpia 2016: ajándékötletek a sport rajongóinak

Mikor összejöttök, hogy az olimpia alatt együtt szurkoljatok, meglepheted a társaságot néhány aprósággal, melyektől még nagyobb lesz a lelkesedés. Ezeket a filc-, gyurma- és papírtárgyakat a brazil zászló színei, mintái ihlették.
Olimpia 2016: a sport rajongóinak

Olimpia 2016: kitűzők sorozatban

Rövid idő alatt, néhány öltéssel már kész is lehetsz egy filcjelvénnyel. Vágj ki két zöld alapkorongot – kettőt, mert egy a hátlaphoz is kell –, majd a minták szerint a kék és a sárga részeket is. A legkisebbtől a legnagyobb felé, rétegezve varrd egymásra az elemeket. Hímzőfonallal, egyszerű tisztázóöltéssel, vagy a kissé látványosabb lánc- és pelenkaöltéssel dolgozhatsz. Gyöngyökkel, flitterekkel is díszítheted a kitűzőt, és láncöltéssel feliratot is hímezhetsz rá. A hátlapra egy kis filckoronggal varrd fel a biztosítótűt, utána illeszd össze az elejével, és hímezd körbe.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Olimpia 2016: a sport rajongóinak

Olimpia 2016: gyurmából sokféleképp

A kiégethető gyurmák között is megtalálod a brazil zászló színeit, sőt ezek csillámos változatait is. Akár nyári bizsu is lehet belőlük, az olimpia jegyében. Nyakláncmedálhoz készíts a gyurmákból kisebb-nagyobb gömböket, lapítsd ki azokat, és késsel vagy sniccerrel vágd ki a gyurmakorongokból a különböző mértani formákat. Az összeállítást a legnagyobb elemmel kezdd, és tedd rá, majd kissé tapaszd össze a kisebb darabokat. Egy tű fokával rajzolhatsz apró mintákat, gyöngyöket is nyomogathatsz a gyurmába, és az akasztónak való fémkarikát is tedd a helyére. A nyaklánchoz formázz golyókat, és tűvel lyukaszd át. Süsd ki az elkészült tárgyakat a gyurma csomagolásán lévő útmutató szerint. A gyurmagyöngyöket fűzd damilra, vegyesen a kásagyöngyökkel, és közéjük illeszd be a medált is. 

Olimpia 2016: a sport rajongóinak
Olimpia 2016: a sport rajongóinak

Olimpia 2016: hány óra van itt és ott?

Mutatunk egy papírórát, aminek mutatóit ötórányi távolságban, vagyis a Magyarország és Brazília közötti időeltolódást mutatva rögzítettük. Így egyszerre láthatod az események itthoni és brazil időpontját. Rajzolj fel és vágj ki zöld kartonból 17, sárgából 14 cm átmérőjű korongot. A zöld szélére ragaszd fel a 12 órát öntapadó számokból, a sárgára rajzold fel a két mutatót, hogy köztük 5 óra eltérés legyen. A korábbi a riói, a későbbi a magyar időt mutatja majd. Egy-egy íves csíkot díszítésként még kivághatsz a sárga lapból, majd miltonkapoccsal erősítsd egymáshoz a korongokat.

Olimpia 2016: a sport rajongóinak

A teljes cikket a Praktika magazin augusztusi számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a

Készíts lámpaernyőket a kertbe

Praktika weboldalára: www.praktika.hu 

További érdekességek a lapból:

Egyedi szalmakalapok anyának és lányának

A tengert idéző korall

Fagyik, jégkrémek textilből

Élvezd a nyarat!

Katicás szivacspárnák

Játékpolipok a medencében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top