Otthon

Lakáscafeteria a legújabb munkahelyi juttatás

Mostantól lakáscafetériát is adhatnak a cégek a munkavállalóknak. A juttatással ráadásul adómentesen jutalmazhatja a munkáltató a dolgozókat. Érdemes hát minél előbb megérdeklődni a lehetőséget, mert nem is kevés összegről van szó.

Rendkívül kedvező lehetőség az adómentesen nyújtható lakáscafeteria. A munkáltatók ezzel a móddal a lehető legolcsóbban jutalmazhatják munkavállalóikat. A Nemzetgazdasági Minisztérium adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 csatornán beszélt az új cafeteriáról.

A munkáltatók mostantól öt éven át havonta 83 ezer forintot adhatnak adómentesen dolgozóiknak. A munkavállalók abban az esetben élhetnek a kedvezményes lehetőséggel, ha azt a munkáltató valamennyi dolgozójának biztosítja.

A munkáltatók egyébként tizenöt éve adhatnak lakástámogatást munkavállalóiknak, a lehetőség népszerűsége 2014-től ugrott meg, amikor már a lakásszerzésen túl lakástörlesztésre is felhasználhatták a kedvezményt. 2015-ben már 28 ezren használták ki a lehetőséget.

2017-ben ugyanakkor a feltételek még kedvezőbbek, így várhatóan a korábbi évekhez képest több munkáltató él a kedvező cafeteria lehetőségével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top