Otthon

3 tipp az otthoni irodád berendezéséhez

Az otthonod egyben a munkahelyed is? Segítünk, hogy rendezd be, hogy a lehető leghatékonyabban működj benne!

 Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok, mindenesetre tény, hogy az otthonról dolgozás, azaz a home office intézménye egyre elterjedtebb jelenség. Egyes cégeknél csak pár napot, másoknál az összes munkanapot ledolgozhatjuk a saját otthonunkból, és persze ott vannak a vállalkozók és szabadúszók is, akiknek felesleges pénzkidobást jelentene egy iroda bérlése. 

Az otthoni munkának számos előnye mellett megvannak a maga buktatói is: például, hogy hogyan maradjunk hatékonyan egy olyan térben, ahol annyi más tevékenység csábít? Ehhez adunk most néhány tippet, a lakberendezés szempontjából.

3 tipp az otthoni irodád berendezéséhez

1. Válasszuk meg gondosan a munkavégzés helyét!

Akár az ebédlőasztal egyik sarkából is lehet az otthoni irodád. Amire figyelj, az az, hogy minél több természetes fényt kapjon a dolgozósarkad, és hogy elférjenek a munkaeszközeid. Természetesen bármikor áttelepedhetsz a szőnyegre vagy a kanapéra, de legyen egy fix hely, amit a munkának szentelsz!

2. Szerezzük be a tökéletes széket!

Ne érd be azzal, hogy kinevezed az étkező egyik székét irodai fotelnek! Ha sokat kell monitor előtt ülnöd, fontos, hogy megtaláld a legkényelmesebb és a megfelelő testtartást biztosító helyzetet. Egy irodában erre valószínűleg nem lenne lehetőséged, ezért használd ki, hogy most megteheted!

3. Teremtsünk egyensúlyt inspirációs források és rend között! 

Kutatások igazolják, hogy a hatékonyságunkat növelik a minimalista, rendezett helyek. Ez azonban nem jelent egyet az unalmassal! Valami apróság muszáj, hogy inspiráljon (fotók, műalkotások, növények), a kulcs csak annyi, hogy megtaláld az egyensúlyt a kedves tárgyak és a rendezettség között.

Vogue

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top