Otthon

Így válassz új lakást!

Egyre többen vásárolnak előszeretettel új építésű lakásokat. Mi alapján választunk, ha új lakásban szeretnénk élni? Megmutatjuk 2016. díjnyertes lakóparkjait is.

Kényeztető szolgáltatások, barátságos környezet és minőségi alapanyagok… Ugye milyen jól hangzik? Talán ezek a pozitív tényezők is hozzájárultak ahhoz, hogy a tavalyi évhez képest igencsak megnövekedett az új építésű lakást vásárlók száma. Míg 2016-ban csak minden tizedik ember akart új lakásba költözni, addig idén már a vásárlók 23 százaléka. Hogy mi lehet ennek az oka? Nos, az új építésű lakásoknál mindenképpen kecsegtető, hogy mi lehetünk az elsők, akik birtokba veszik és belakják, sokszor a kivitelezővel egyeztetve pedig belsőépítészeti beleszólásunk is lehet a lakás kialakításába. Az új építésű lakások, ezen belül is a lakóparkok esetén különféle szolgáltatásokkal lehet találkozni, melyek szebbé varázsolhatják a mindennapjainkat. Gyermekmegőrző, fodrászat, biztonsági szolgálat és sportolási lehetőség is a lakók rendelkezésére áll, csakhogy néhány szolgáltatást említsünk a sok közül. De ezeken kívül mi alapján vásárlunk lakást?

A lakopark.ingatlan.com 2017 januárjában készült felmérése szerint az álomotthon kiválasztásánál a legfőbb szempontok: az ár, az alapterület és a szobák száma. Kezdjük ezek közül a legfontosabbal, az árral. A számok azt mutatják, hogy 35 millió forintnál többet nem szívesen költünk új lakás vásárlására, ami jó hír és pluszpontként írható az új építésűek számlájára, mivel a teljes kínálat 58 százaléka nem haladja meg a 35 millió forintot. A lakásvásárlók többsége, 56 százaléka hitelt is felvesz azért, hogy a vágyott otthont ki tudja fizetni. Azonban hitelfelvétel esetén körültekintőnek kell lennünk. A bankráció.hu adatai alapján ugyanis egy 20 évre felvett 10 millió forintos legolcsóbb és legdrágább hitel esetében akár 4 millió forintos különbség is lehet a visszafizetendő összeg tekintetében! Érdemes ezért hitelfelvétel előtt körbenézni, mert nem biztos, hogy a saját bankunktól kapjuk meg a legjobb hitelajánlatot.

A felmérés szerint az ár mellett azt is megnézzük, hogy milyen lakásba költözünk. Az új építésűeknél például fontos lehet, hogy erkély vagy terasz is tartozik-e az ingatlanhoz. A lakás kiválasztása előtt érdemes a beruházó korábbi munkáit, referenciáit is megnézni, hogy lássuk, mennyire megbízhatóak és milyen jellegű épületeket terveztek. A lakóparkoknál nagyon egyszerű dolgunk van, ugyanis a lakopark.ingatlan.com oldalon többet is megtudhatunk a beruházók kilétéről és munkáiról, valamint a lakóparkokban található lakások legfontosabb paramétereit is megismerhetjük. Az egyik legnívósabb hazai ingatlanpiaci rendezvény, Az Év Irodája verseny is külön foglalkozott a lakóparkokkal az Év Tervezett Lakó Projektje kategóriában. A nevezett új építésű lakóparkok kínálataival még közelebbről megismerkedhettünk a verseny során, érdemes egy pillantást vetnünk a döntős épületekre – ki tudja, lehet, hogy köztük lesz álmaid lakása?

Magnolia Ház

A 13. kerületi lakópark a hagyományos, Budapestre jellemző építészeti arculat mögött egy modern és elegáns épületet takar. A luxus szerves része a lakóparknak, szaunavilág, fitneszterem, kávézó és gyönyörű belső kert gondoskodik a nagypolgári életérzésről.

Így válassz új lakást!

Citizen Park

A 144 lakásos lakóparkban a családokra, a párokra és az egyedülállókra is gondoltak, ugyanis 30–130 négyzetméterig, a stúdiótól a kertes lakásokon keresztül a penthouse-ig minden típusú lakás megtalálható a házban. A lakóparkot egy 1600 négyzetméteres parkosított belső kert és hozzá tartozó játszótér koronázza meg.

Így válassz új lakást!

Fay85

Nagy üvegfelületek és átriumos kialakítású közlekedő folyosók adják a lakópark különlegességét, így az itt lakók a házon belül is élvezhetik a természet egy darabka oázisát. Szintén növényekkel beültetett zöldfelületek tarkítják az aulát, de a növényektől burjánzó tetőteraszon is bármikor megpihenhetünk.

Így válassz új lakást!

 Elite Park

A verseny győztese az Elite Park lett, nem érdemtelenül: az Újbudán megvalósuló 706 lakásos lakópark minden korosztály számára remek választás lehet. Az egyetemek közelsége és az Infopark irodaházai mellett a családosoknak is kedvező az épület: a lakópark saját játszóteret kap. Minden lakáshoz tartozik terasz, erkély vagy franciaerkély, de a legfelső szinten nagy teraszos, déli tájolású penthouse luxuslakások kerülnek kialakításra. 

Így válassz új lakást!

Olvass még több cikket lakás témában itt az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top