Otthon

Itt a ház, ami elfér a zsebedben!

A Martin Azua által tervezett összehajtogatható "ház" egyszerre lenyűgöző műalkotás és lehetséges válasz lakhatási problémákra.

A spanyol dizájner, Martin Azua egy művész megközelítésével tervezte meg Basic Home névre keresztelt műalkotását, melynek prototípusa jelenleg is része a MOMA állandó kiállításának.

Ettől függetlenül a tárgy teljesen funkcionális: egyszerűen zsebméretűre összehajtogatható, majd bárhol “felállítható” – egyszerűen felfújja magát a Napból vagy a testből áradó meleg és a levegő segítségével, kifordítható anyagának köszönhetően pedig képes megtartani némi hőt is a külső hőmérséklettel szemben.

Itt a ház, ami elfér a zsebedben 

Egyelőre még “csak” múzeumi darab, és mint olyan, csak szimbolikusan sűríti azokat a gondolatokat, amik egyébként a ház hadrendbe állításával valóban célba is érnének. Egy ilyen zseniális találmány ugyanis rengeteg lakhatási problémával küzdőnek nyújthatna gyors, átmeneti segítséget.

Itt a ház, ami elfér a zsebedben
Itt a ház, ami elfér a zsebedben 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top