Otthon

Így válassz mosogatógépet – 5 szempont, amit érdemes megfontolnod

Ha értékes az időd, és meguntad a kézi mosogatást, szerezd be a tökéletes mosogatógépet! Segítünk, hogy megtaláld a számodra legideálisabb konyhai segítődet!

Egy mosogatógép rengeteg időt és energiát takaríthat meg, de vannak olyan szempontok, amiket az energiahatékonyságon kívül még érdemes figyelembe venned.

Így válassz mosogatógépet - 5 szempont, amit érdemes megfontolnod

 

Milyen az életviteled?

Ha szeretnél mosogatógépet, de egyedül élsz, valószínű nem gyűlik össze annyi mosatlan 1 nap alatt, hogy tele legyen a mosogatógép. De ebben az esetben sem kell lemondanod a mosogatógép kényelméről, ugyanis vannak már olyan okos mosogatógépek, amelyek érzékelik a bepakolt edények mennyiségét, szennyezettségét, és annak megfelelő programot indítanak el. Ha gyakran tartasz baráti összejöveteleket az otthonodban, vagy nagy a család, akkor viszont jó, ha a mosogatógép választásnál azt is figyelembe veszed, hogy a belső tere rugalmasan alakítható, variálható legyen, így a tányérok, az edények és a poharak mindig ragyogni fognak.

Csekkold, hogy mit tud!

A mosogatógép választásnál fontos, hogy tisztázd a prioritásaidat. Ha például az a legfontosabb, hogy időt takaríts meg, és gyorsan elmosogasson a gép, nem árt tájékozódnod, hogy van-e hatékony, alapos és gyors mosogatás program a kiszemelt mosogatógépen. Ha azonban az időtakarékossággal ellentétben inkább az energiahatékonyság számít, akkor válassz olyan mosogatógépet, ami rendelkezik öko programmal, és extra kevés energiát, valamint vizet használ fel.

Takarékoskodj!

Mindenképpen energiatakarékos készüléket válassz, ha nem szeretnél magas vérnyomással küzdeni, amikor megérkezek a számláid!  Előfordulhat, hogy a vásárláskor egy kicsit többet kell áldoznod az A++-os mosogatógépre, de később rengeteget spórolhatsz majd a villanyszámlán, és a vízszámlán is. Egy jó mosogatógép néhány hónap alatt behozza az árát.

Így válassz mosogatógépet - 5 szempont, amit érdemes megfontolnod

 

Határozd meg te, hány órakor mosson a gép!

Az időzítős mosogatógép nagyon hasznos lehet, ha állandóan rohansz, és este már túl fáradt vagy, hogy kivárd a program végét és kipakold a gépet. Ha magadra ismertél, az időzítős mosogatás neked való: reggel állítsd be a gépet úgy, hogy körülbelül addigra járjon le, amikorra hazaérsz, így lendületből ki tudod pakolni a szép, tiszta tányérokat, edényeket és poharakat.

Óvatosan a hangerővel!

Ha csak este tudod elindítani a mosogatógéped, nem árt, ha a választásnál előnyben részesíted a halk típusokat. Egy csendes mosogatógép hasznos lehet akkor is, ha nem szeretnéd felébreszteni álmából a szomszédodat, a családodat, gyerekedet, vagy egyszerűen csak szeretnél lepihenni, amíg a gép elmosogat helyetted.

 

Olvass még konyha-ötletekről az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top