Otthon

DIY: Egyszerű nyári karkötők lusta kézműveseknek

Én nagyon szeretek ilyesmikkel szöszmötölni, de mivel tudom, hogy nem mindenkinek van türelme vagy kedve szuper különleges ékszereket készíteni, csináltam néhány olyat nektek, amit akár gyerekekkel is könnyedén meg lehet csinálni. Nem kell hozzá sok alapanyag, amire szükség van, az is egyszerűen beszerezhető, bár lehet, hogy éppen van is otthon egy eldugott dobozban, és nem kell hozzá különleges tudás vagy érzék sem.

Őszinte leszek, nem nagyon hordok ékszert, télen kimondottan zavar. Viszont ahogy kitavaszodik, előszedem az ékszeres dobozom. Imádom a karkötőket, szuperül fel lehet velük dobni a legegyszerűbb szerelést is. Sőt, minél több, minél csillogóbb, minél több a lógó bigyó rajta, annál jobb.

DIY: egyszerű nyári karkötők lusta kézműveseknek

Hajgumiból

 Amire szükséged lesz:

  • egy csomag színes hajgumi
  • szerelőkarika, amit szét lehet nyitni, és mindenféle lógók
  • fogó

Nagyon egyszerű és nagyon mutatós. Most már, hogy benne vagyunk a nyárban, nagyon jópofa, színes hajgumikat lehet kapni. Nekünk olyanra lesz szükségünk, ami hengeres, lehet vékony vagy vastag. Én mindegyikre tíz szerelőkarikát tettem, és egy lógó bigyót, de akár az egészet körberakosgathatod. Az egész annyi, hogy szétnyitod a karikát, ráteszed, és a fogóval összenyomod.

DIY: egyszerű nyári karkötők lusta kézműveseknek

Amik a képen vannak, nagyjából tíz perc alatt elkészültek, szóval tényleg nagyon egyszerű, ha nem vagy biztos a kézügyességedben, akkor is simán el tudod készíteni. Nagyon jópofák és divatosak az olyan karkötők, amikre mindenféle emlékekhez köthető charmokat kell tenni, így egyre több lesz rajtuk. Hajgumiból is csinálhatsz ilyet pont ugyanúgy, ahogy az elején leírtuk, csak éppen a hajgumin lévő karikákra akasztod a charmokat.

 Gyöngyfüzér

 Amire szükséged lesz:

  • egy csomag gyöngy, tetszés szerint
  • egy tekercs rugalmas damil

Szintén nagyon egyszerű, viszont a gyöngy méretétől függően időigényes. Tulajdonképpen csak annyit kell tenned, hogy a gyöngyöket szépen sorban felfűzöd a damilra, és a végén összekötöd. Ugye, hogy semmiség? Igazán jól akkor fog kinézni, ha van türelmed nagyon, nagyon hosszú fűzért csinálni, mert akkor többször is rá tudod tekerni a kezedre. Szerintem minél többször, annál csinibb.

DIY: egyszerű nyári karkötők lusta kézműveseknek

Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, akkor játszhatsz a gyöngyökkel, például keverhetsz kicsiket és nagyokat, különböző színűeket, vagy ha inkább a természetes dolgokat szereted, akkor választhatsz hozzá apró fagyöngyöket is. Hobbiboltokban nagyon sokféle színű, formájú és méretű gyöngyöt lehet kapni, szóval csak a képzeleted szab határt az új karkötődhöz.

Fonott

 Amire szükséged lesz:

  • vastagabb, nem szöszölős fonal
  • hímzőfonal
  • gyöngy, csengő, bármilyen bigyó

Kicsit bonyolultabb és macerásabb, de megéri. Az egészet úgy kezdjük, hogy kigondoljuk, mi lesz rajta a díszítés, mert ezzel kell kezdeni. Most a bojtok nagyon divatosak, szóval én az elsőre azokat tettem. A színes hímzőfonalakból készítettem pár minibojtot, amiket rákötöttem egy hosszabb hímzőfonalra szépen sorban. Ezután kell egy kétszer olyan hosszú vastagabb fonal. Ezt hajtsd félbe, fogd hozzá a bojtsort, és köss egy csomót rá úgy, hogy egy kis hurok maradjon, azzal fogod összekötni.  Most pedig kezdd el összefonni úgy, hogy a bojtok számától függően bizonyos távolságonként odahúzol egy bojtocskát. Ha a végére értél, csomózd össze, és hagyj két hosszabb szálat, az lesz a megkötője.

DIY: egyszerű nyári karkötők lusta kézműveseknek

Ezt is lehet az előző fűzérhez hasonlóan hosszabbra fonni, hogy többször körbe tudd tekerni, akkor még jobban mutat majd.

Ha gyöngyöt vagy más díszt szeretnél rátenni, akkor miután összecsomózod a fonalakat, akkor kell felfűznöd. Érdemes sokat fűzni és a végén megcsomózni, hogy ne szaladjanak le fonás közben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top