Otthon

Nézz be egy hangulatos budai konténerházba!

Mintha nem is Budapesten lennénk. Friss, hívogató, és szinte egybeolvad a telket körülölelő erdővel ez a konténerház, amelynél a gyors kivitelezés mellett az otthonos belső tér megteremtése volt Ágnes elsődleges szempontja.

Adott volt ez a csodás budai telek, szinte az erdő közepén, és tulajdonképpen egyetlen nehezítő tényezővel állt szemben Ágnes: az idővel. Fontos volt ugyanis, hogy mihamarabb beköltözhessen a házába, így Csupor Anna nemcsak a lakberendezői tapasztalatait vetette be, hogy eleget tegyen testvére, Ágnes kérésének, hanem magát a házat is ő tervezte.

Nézz be egy budai konténerházba!
Nézz be egy budai konténerházba!

“Külföldön sokkal inkább hagyománya van a konténerházaknak, itthon állandó, téliesített lakhelyként még nem nagyon használják, pedig sok előnye van. Például könnyű hozzá alapot készíteni, az önhordó szerkezetre azonnal jöhetnek a falak, a konténerek bármilyen variációban összeépíthetők, és a lejtős telek sem jelent akadályt. Ráadásul ezeket a régi konténereket nem egyszerűen újrahasznosítjuk, hanem új funkciót adunk nekik, ezt hívják divatos angol kifejezéssel upcyclingnak” – sorolja a pozitívumokat Anna.

Nézz be egy budai konténerházba!
Nézz be egy budai konténerházba!

Mivel nem szerették volna, hogy a kész épület konténerháznak látszódjon, ezért mindent alaposan átgondoltak. Végül a fő lakrészt négy darab magasított hajózási konténerből alakították ki, amelyekhez önálló vendégházként kapcsolódik egy ötödik.

Szöveg: Serfőző Melinda Fotó: Illés Kata, Illés Barna Styling: Horváth Vera

 A teljes cikk az OTTHON magazin szeptemberi lapszámában olvasható.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top