Otthon

Mobilgát a Rómain: új fordulat és nyomvonal

Tarlós István szerint nem sok értelme van a római-partra tervezett mobilgát legújabb terveinek, mindenesetre Óbuda nem járul hozzá semmilyen mobilgát építéséhez, amíg el nem készül annak a tervnek a hatástanulmánya, ami a kerítések mentén futna.

Újabb fordulathoz érkezett a Római-partra tervezett mobilgát ügye. Miután szerdán a Fővárosi Közgyűlés kiállt a sokat vitatott, közvetlenül a parton futó mobilgát terve mellett, Óbuda képviselő-testülete úgy határozott, semmilyen mobilgát építéséhez nem ad hozzájárulást, amíg el nem készül a kerítések vonalán építendő védmű megvalósíthatósági elemzése.

Ugyanis a kerület megkérdezte a lakókat, melyik nyomvonalat tartanák a legjobbnak, és a legtöbben az új, telekhatárok mentén futó mellett tették le a voksukat.

„Ha feljebb toljuk a nyomvonalat a kerítéshatárra, akár kisajátítások révén,  kétségkívül valamennyire elhúzódik a tervezés és a kivitelezés folyamata, de a part természetközeli állapota, amit nagyon sokan szeretnek, és szeretnének megőrizni, megtartható” – mondta Bús Balázs, a kerület vezetője.

Inforadio

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top