Otthon

Elgondolkodtató jelentés készült a hazai panelházakról

Átfogó felmérést készült az önkormányzatok segítségével a panellakások lakóiról. A vizsgálat egy súlyos demográfiai helyzetre is rávilágított.

Bár elégedettek lakhatási körülményeikkel, el tudnának képzelni további felújításokat a panelházakon a panellakások tulajdonosai – derül ki abból az átfogó jelentésből, ami a magyarországi panellakásokban élők helyzetét vizsgálta.

A felmérés rámutatott, hogy bár a teljes panelállomány fele átesett az elmúlt években valamilyen felújításon – külső szigetelés, nyílászárócsere -, teljes körű, az épületgépészetre és -villamosságra is kiterjedő korszerűsítés szinte egyetlen épületben sem történt. A Magyar Idők cikkéből kiderül, hogy a válaszadók mintegy kétharmada tartana szükségesnek további felújításokat.

A jelentés rávilágít arra is, hogy a panellakások egyharmadában egyedülálló, nyugdíjas emberek élnek, illetve kimagasló a csonka családok aránya is.

Annak ellenére, hogy a panellakások értéke gyorsan növekszik, még mindig ez a legolcsóbb lakástípus a piacon, a nagyobb városokban akár harmadával olcsóbbak lehetnek a téglaépítésűeknél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top