Otthon

Mostantól csak akkor jön a kéményseprő, ha hívják

Megszűnt a családi házak kötelező kéményellenőrzése, miután a parlament kedden elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot. A módosítás értelmében a továbbra is ingyenes szolgáltatást a családi házak tulajdonosai maguk rendelhetik meg, amikor szeretnék.

Az Országgyűlés kedden megszüntette a családi házak kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzését, amelyet ezentúl a tulajdonosok megrendelésére, de továbbra is ingyenesen végezhet el a katasztrófavédelem, illetve egyes településeken az önkormányzati közszolgáltató – írja az MTI.

A törvénymódosítás indoklásában kiemelik, hogy korábban évenkénti, illetve kétévenkénti kéményellenőrzésre kötelezték a családi házakban lakókat, ami adminisztrációs és időbeli terhet jelentett számukra.

A jövőben azonban a családi házak tulajdonosai szükség szerint maguk rendelhetik meg az ellenőrzést és tisztítást egy általuk választott időpontra, így nem függnek a szolgáltató munkavégzési rendjétől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top