Otthon

Durván megalázta a nőket az IKEA reklámja

Akkora volt a felháborodás, hogy az IKEA inkább visszavonta a reklámot, amelyik azt üzente a nőknek: férfi nélkül semmit sem értek.

Botrányos, szexista reklámmal próbálkozott Kínában az IKEA – olvasható a hvg.hu-n. A kisfilmben egy egy anya épp megdorgálja a huszonéves lányát, amiért nem hozott magával egy fiút a vacsorára. Ezt még tetézi is, és azt mondja a lányának, hogy ne szólítsa többé az anyjának, ha legközelebbi étkezésre sem sikerül szereznie magának egy fiút. „Szerencsére” a végére megérkezik egy fiú, és a szülők elégedettek.

A kínai célközönség azonban nem volt elégedett, azzal vádolták a bútorkereskedő céget, hogy viccet csinál a Kínában az egyedülálló nőket körülvevő stigmából: sokukat ugyanis csak „maradék nőként” emlegetik, ha nem mennek férjhez 27 éves korukig.

Az IKEA bocsánatot kért a tapintatlan reklám miatt, és közleményben hangsúlyozta, hogy mindenféle életstílust támogat, a nemek közötti egyenlőséget pedig alapvető értéknek tartja. A hirdetést mindenhonnan visszavonták – írja a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top