Otthon

Ősszel se felejtsd el gondozni a kerti növényeidet!

Jön a hideg és a fagy, ideje törődni a kerti növényekkel!

Ahhoz, hogy a kerti növényeid megérjék a tavaszt, fontos velük törődni ősszel és télen is. Mutatunk pár tippet, mire érdemes figyelned a növénycserénél vagy éppen a dugványozásnál.

Ami talán a legfontosabb tudnivaló, hogy hagyd a növényeket az ágyásban ősszel, ne metszd vissza őket például, a télálló növényeket ugyanis eléggé legyengíti, ha tél előtt nagy „átalakításokat” végzünk rajtuk. Éppen ezért a  trágyázást se nyújtsuk túl hosszú ideig, különben a növények tovább növekszenek élénken és nem tudnak lehűlni eléggé.

Örökzöld növények

Legtöbbjük télálló, például a rozmaring vagy a kakukkfű. Esetleg fenyőágakkal óvjuk őket a fagyos széltől, nehogy kiszáradjanak, mert az végezetes lehet számukra.

Forrás: Tumblr.com

Gyümölcsök és zöldségek

Ültesd ki a téli hagymát és fokhagymát, illetve ültess el bogyós gyümölcsöket, például málnát és szedret. A kelbimbóra és a káposztafélékre pedig nagyon ügyelj, mert a madarak szeretnek belőlük csipegetni, ezért érdemes hálóval betakarni őket.

Dísznövények

Tudni kell, hogy a cserepes dísznövények sérülékenyebbek szabadban élő társaiknál, ezért nagyobb védelemre és odafigyelésre van szükségük. Ettől persze még nyugodtan ültess ki a kertbe belőlük, például árvácskát vagy violát, de a tubarózsa és a kankalin is alkalmas a kinti létre.

HouseBeautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top