Otthon

Ezek lesznek 2018 kerti trendjei

Nemcsak a lakásdekorálásnak vannak szezonális trendjei, hanem a kerteknek is.

Ha van kerted, tudod, mekkora munkát igényel rendben tartani. Az egy dolog, hogy füvet nyírsz, virágokat ültetsz, gereblyézed a lehulló faleveleket, de az sem mindegy, hogy néz ki a birtok. Jó hírünk van, megérkeztek a jövő évi kerti trendek, mutatjuk, hogyan tudod feldobni a kerted kinézetét.

Jövőre is marad a 2017-ben is népszerű naturális vonal, mely keveredik a funkcionalitással. Ha van medencéd, tedd minél természetesebbé a körülötte lévő teret, például minél több zöld növényt helyezz el.

Forrás: Bullis Photography

Az erdei fürdőzés fogalma a japán shinrin-yoku kifejezésből jön, ami az erdő vagy fás területek meglátogatását jelenti. Az otthonodban ezt úgy tudod kialakítani, hogy fákat, bokrokat és virágokat ültetsz egy ösvény mentén. Alakíts ki kőpadlós utakat a kertben, ha pedig olyan helyen laksz, ahol a közelben van egy kis patak, arrafelé építkezz.

Forrás: Judy Davis

 

Forrás: Warwick P Hunt

Az itt uralkodó zen nyugalmat a kövek közé helyezett pozsgás növények és a sarokban lévő kerti kanapé szolgáltatja.

Forrás: Bronwyn Poole

Oké, nem egy kert, de az otthonodon belül is keltheted annak a hatását, ha körülveszed magad sokféle szobanövénnyel. 

Forrás: Pinterest

Ezt megteheted akár a fürdőszobádban is, csak arra ügyelj, hogy a magas páratartalmat bíró növényeket tegyél ide.

Forrás: Danna Cain/Home&Garden Design

Ha mesterséges tavat alakítottál ki a kertben, akkor nincs más dolgod, mint odatenni egy széket, és meditálni vagy csak gyönyörködni a látványban. És persze továbbra is gondozni a növényeidet.

Forrás: Donald Pell

Vess el különböző magokat, ültess növényeket és hagy őket nőni. Arra viszont ügyelj, hogy nem mindegyik növény bírja a telet, nehogy kiszáradjon vagy elfagyjon némelyikük.

Forrás: Felder Rushing

Mi legyen a gyomokkal? Ha nem zavarnak, semmi. Ha mégis, gyomirtó szerek helyett akár puszta kézzel is kihúzhatod őket a földből.

További ötletek: HGTV

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top