Otthon

Így kell ötletesen edényt szárítani a finnek szerint

Miért a konyhapulton sorakoznának a száradó edények?

A finn koncepció alapvetően a kis lakásokban élők szempontjainak megfelelően alakította ki ötletes szárítóberendezését. Az általuk „astiankuivauskaappi”-nak nevezett ötlet, ami magyarul úgy fordítható le, „száraz tisztító”, azt a célt kívánja szolgálni, hogy ne a konyhapulton lévő helyet foglalják el az edényszárítók, hanem külön szekrényben tárolják azokat. 

Forrás: CHERYL QUINTON

És itt jön a lényeg. A szekrény úgy néz ki, mint egy szárító. Alja nem tömör anyagból, hanem vékony rácsozásból áll, hogy a rajta tárolt edényekről lecsöpöghessen a víz, pontosan bele az alatta lévő mosogatóba. 

Forrás: CHERYL QUINTON

Bár felmerül a kérdés, nem foglalnak-e el így több helyet a dolgok, hiszen kiesik egy szekrény mint tároló, sokan imádják ezt a kreatív megoldást.

Nálunk egyelőre ezek a legismertebb megoldások                                                                                                          Forrás: NEX

Arra viszont érdemes ügyelni, hogy amíg az edények száradnak, nyitva legyen a szekrény ajtaja, különben penészesek lehetnek. 

Forrás: PROBRICO

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top