Otthon

12 dolog, ami elengedhetetlen a tökéletes otthonhoz

Egy gyertya, egy megfelelően elhelyezett képkeret és a kellő mennyiségű fény csodákra képes. A te lakásodban hány hozzávaló található meg az Apartment Therapy listájáról?

Egy rendes előszoba: Ha nincs olyan kijelölt hely a lakásban, legyen az bármilyen kicsi, ahol érkezés után lerakhatjuk a cipőket, a kabátot, kulcsokat, aprót, táskákat, leveleket, akkor nagyon könnyen eluralkodik a káosz.

Textilszalvéták: Lágyabb érzés az arcon, kevésbé pazarló, és még menőbben is néz ki a konyhában. Elég őket hetente kimosni, és akár magunknak is varrhatunk maradék anyagokból.

3 fényforrás minden szobába: A legtöbb lakásban kevés a világítás, és az ember könnyen hozzászokik a sötétségben a saját lakásában, aztán nem érti, miért olyan lehangoló az otthona. Ha tartjuk magunkat ahhoz, hogy minden szobában legyen 3 darab fényforrás, akkor nagyon nem lőhetünk mellé.

12 dolog, ami elengedhetetlen a tökéletes otthonhoz

Fényerő-szabályozó kapcsoló: Egyszerűen beszerelhető, és utána egy mozdulattal a kedvünk szerint állíthatjuk a szoba fényességét és hangulatát a meglévő fényforrásainkkal.

Egy jó porszívó: Por az minden lakásban keletkezik, bár ezt senki sem kérte. Ha beszerzünk egy porszívót, akkor az eltüntetése sem számít majd akkora nyűgnek.

145 centi magasra elhelyezett képek: Sokszor csak szemre állapítjuk meg, hogy egy-egy kép hová kerül a falra, és ez végül vagy túl magas lesz, vagy túl alacsony. Viszont ha a kép közepe pont 145 centire van a talajtól, az pont tökéletes.

Táblaszögek: Akár fára, akár parafára akarunk valamit feltűzni, kell legyen kéznél egy táblaszög.

Természetes tisztítószerek: 2014-re eljutottunk odáig, hogy egyre nyilvánvalóbb, mekkora kárt teszünk a bolygónkban, és a természetes, házilag összeállítható tisztítószerekkel olcsón és biztosan tehetünk ez ellen.

Egy készlet flanelpamut ágynemű: Drága, vastag, de ha jön a hideg, felbecsülhetetlen szolgálatot tesz.

Gyertyafény az étkezésekhez: Igen, akár a reggelikhez is, mert segít abban, hogy meghitt szertartássá varázsolja az étkezéseket, és a gyerekek is jobban megmaradnak az asztal mellett. A méhviasz gyertya például tökéletes választás.

Sniccer: A növények szárának metszésétől a csomagok kinyitásáig számtalan dologhoz nélkülözhetetlen.

Növények és friss virágok: Különösen télen üdítő látvány egy csokor vágott virág az asztalon, de természetesen a cserepes növények is elengedhetetlen részei egy barátságos otthonnak.

Forrás: Apartment Therapy / Fotó innen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top