Otthon

Jövőre időpontra jönnek a kéményseprők

Januártól a családi házban élők a nekik alkalmas időpontra kérhetik a kéményseprést, illetve az ellenőrzési munkákat.

A jövőben az egylakásos ingatlanokban lakók nem kapnak papíralapú értesítést arról, hogy a kéményseprők mikor érkeznek. A változás az, hogy januártól a lakók interneten, telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül előre fixálhatják a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra – mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1-en szerdán.

Az időpontfoglalási rendszer bevezetése mellett megmarad a kéményseprési munkák ingyenessége is, a tüzelőberendezés típusa alapján meghatározott időközönként. A változásokról itt lehet tájékozódni.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A szóvivő a szén-monoxid-mérgezések veszélyére is figyelmeztetett. Elmondta, a katasztrófavédelem honlapján közzétették a biztonságos és nem biztonságos szén-monoxid-jelző készülékek listáját. Azt kérte, mindenki szakboltban, szakembertől vásároljon ilyen készülékeket. Arról is beszélt, hogy az ünnepek alatt szinte minden napra jutott szén-monoxid-mérgezés gyanúját felvető eset, és eddig tíznél több embert kellett kórházba vinni kivizsgálásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top