Otthon

Vandál árasztotta el István kertjét, a vízművek szerint mégis ő a felelős

István kertje elázott, miután egy vandál tolvaj ellopta a kerti csapot, és 180 köbméter víz folyt el egy éjszaka alatt a zalaegerszegi telken. A vízügy kiszámlázta a tetemes vízdíjat, és a biztosító sem hajlandó fizetni, mindkét társaság a szerződésre hivatkozva utasította el a megkeresést.

„Az történt, hogy valaki éjszaka belopózott az udvarunkba, és a kerti vízcsapot a szárral együtt leszerelte. Este fél nyolckor mentem el, ezért csak másnap reggel vettem észre, hogy ömlik a kertemben a víz” –  mondta a Borsnak Balogh István.

A zalaegerszegi férfi hiába hívta egyből a rendőröket, miután hazaért, és elzárta a főcsapot, bár kijöttek a helyszínre, nem indult nyomozás az ügyben, pedig István még sejti is, hogy ki akart neki ilyen módon kárt okozni.

„Elfolyt 180 köbméter víz, aminek az árát – 52 ezer forint vízdíjat– nekem kellett kifizetni, különben a vízművek elzárta volna a vizet. A helyreállítás további százezer forintba került. Abban bíztam, hogy a biztosító majd fizet, de nem így történt. Kijött egy szakértő, felvett mindent, majd kaptam egy hivatalos értesítőt, hogy mivel ez vandalizmusnak számít, nem fizetnek” – panaszkodott a károsult.

A Bors megkereste a vízműveket, akik szerint az ingatlanon belüli vezetéksérülés utáni vízveszteség az ingatlan tulajdonosát terheli, függetlenül attól, hogy azt mi vagy ki okozta. S bár lehet kötni olyan biztosítást, amely a vandálok károkozása után is fizet, Istvánnak sajnos erre nem terjedt ki a biztosítása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top