Otthon

Ezeket az idei kerti trendeket neked is érdemes kipróbálnod

Ha olyan szerencsés vagy, hogy van kerted, ötletek garmadája vár idén tavasszal, hogy alakítsd a nyár legkedveltebb helyszínévé.

Ebben az enyhe, tavaszias időben hívogató a természet, szinte minden percünket kint töltenénk a verőfényes napsütésben. Ez még könnyebb azoknak, akik a saját kertjükben tehetik meg. Jó alkalom ez arra is, hogy elkezdj gondolkodni azon, hogyan várja a tavaszt és nyarat a kerted. Tervezésre és megújulásra fel! Mutatjuk az idei kerti trendek legfontosabbjait.

Használd ki a kertet praktikusan is

Nincs is jobb a szabadban elköltött étkezéseknél. Ha még nem alakítottál ki tűzrakó- vagy grillezőhelyet a kertben, ideje elgondolkodni rajta. Pár szék, egy grillsütő, és máris minden megvan egy önfeledt, sütögetős estéhez.

Merd használni a színeket

Bár a visszafogott, szürke és bézs tónusok valószínűleg sosem mennek ki a divatból, de egyre többen kísérleteznek bátrabban az élénkebb színekkel. Legyen szó a bútorokról vagy a veranda padlójának a színéről, ragadj ecsetet, és légy merész!

Forrás: Pinterest.com

Wabi-sabi

Nem, nem a csípős wasabiról van szó, hanem a buddhista alapokon nyugvó, elsősorban japán filozófiáról, melynek középpontjában a mulandóság és tökéletlenség elfogadása áll. Vagyis a nyugati szépségideál tökéletességével szembemenő irányzat a hibák felvállalását hirdeti, hiszen azok is a részeink. Ezt nem csak a személyiségünkben és a kinézetünkben tudjuk alkalmazni, hanem a minket körülvevő tárgyakban és környezetben is. Nem tökéletes vagy szabályos valami a kertünkben? Hangsúlyozzuk, ne takarjuk el! Legyen szó egy rozsdás kapuról vagy kopott vázáról, ne rohanjunk kicserélni őket, hanem bátran hagyjuk csak ott a helyén. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden rohadásnak induló növényt és bútort tartsunk meg mindörökké, de nem kell mindig mindenből a legújabbat vagy legszebbet választani.

Borítsd virágokba a teraszt

Oké, van egy kerted, de a verandáról vagy teraszodról se feledkezz meg. Ültess el tavasszal különböző magokat, hogy nyárra már szuper zöldségek és színes virágok díszítsék a teraszodat.

Van fészered? Használd ki

Extra hely a felesleges, de nem kidobandó dolgaidnak vagy a gyerekfőhadiszállása nyáron. Ne hanyagold el teljesen, rakj benne rendet minden tavasszal. És persze szortírozz!

Forrás: Pinterest.com

Kerti fények

Minél több van belőle, annál jobb. Égősorok, lampionok, kis lámpások, ezek mind alakítják a hangulatot, ráadásul nem a sötétben kell üldögélnetek vagy főzőcskéznetek.

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top