Otthon

Személyit kérhet bejelentkezéskor a Facebook

Hamarosan személyi igazolványunk bemutatásával is bejelentkezhetünk majd Facebook-profilunkba, legalább is erre enged következtetni, hogy a cégóriás felvásárolt egy hivatalos okmányok gyors beolvasásával foglalkozó vállalkozást.

Nemsokára eljöhet az az idő, hogy személyi igazolványunk felmutatásával bejelentkezhetünk Facebook-profilunkba. Nemrég arról adtunk hírt, hogy arcfelismerő rendszert fejleszt a Facebook, most pedig a cégóriás legutóbbi cégfelvásárlása arra enged köveztetni, hogy Mark Zuckerberg cége nagyot szeretne lépni a biometrikus rendszerek irányába.

A Facebook bejelentette, hogy felvásárolja a Confirm nevű céget, megszerezve a hivatalos okmányok – jogosítvány, személyi igazolvány – gyors leolvasását lehetővé tévő technológiát. A Confirm szakemberei beköltöznek a Facebook bostoni főhadiszállására, hogy tovább dolgozhassanak az elkezdett feladataikon.

Mint ahogy az arcfelismerést, a személyi igazolványos azonosítást is azoknál a felhasználóknál alkalmazná a Facebook, akik kizárták magukat a fiókjukból. Ez persze azt is előrevetíti, hogy csak személyivel lehet majd regisztrálni a Facebookra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top