Otthon

7 egészségjavító tipp a nappaliba

Nappalitakarítási tippek az egészségért.

Még egy hónap maradt hivatalosan a télből, az influenzajárvány sem hagyott alább, ezért fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy ne csússzunk bele valami rusnya téli betegségbe itt a végén. Azonban nemcsak a vitaminok szedésével és az alapos kézmosással, hanem az otthonunk, főleg a közösségi terek, például a nappali rendben tartásával is tehetünk ezért. 

Szellőztess!

Télen érdemes sokat szellőztetni, nemcsak azért, mert beáll a levegő a szobában, hanem a tiszta levegő folyamatos beáramlása miatt is. Ha például beteg az egyik családtag, óránként nyissuk ki egy kicsit az ablakot, hogy még mielőtt teleköhögné az egész szobát, gyorsan kimenjenek a bacilusok.

Párologtass!

Ez is elég fontos, főleg, ha beteg vagy asztmás vagy. Szerezz be egy készüléket, és hagyd egész éjszakán át párologni. Jó alternatíva a függönyök vízzel való lespriccelése is, ha nagyon száraz lenne a levegő.

Textilek

Nem mindegy, milyen anyagúak a kárpitjaid, a függönyök vagy a díszpárnák huzatai. Nyilván a természetes anyagok választása az ideális itt is, de arra is ügyelj, hogy gyakran tisztítsd vagy mosd ki őket, mert könnyebben rájuk telepszik a por a fűtési időszakban.

Porszívózás

Az előbbi pontot folytatva, a téli, fűtéses időszakban többet takaríts. Ha nem is mosol fel, de porszívózz fel a nappaliban akár hetente kétszer is.

Forrás: Pinterest.com

Természetes tisztítószerek

Használj a vegyszerekkel teli, erős tisztítók helyett természetes anyagokat, mint ecet, citromlé vagy szódabikarbóna. Szuperül letisztítanak minden szennyeződést, és még az egészségedre sem hatnak károsan.

Homelife

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top