Otthon

Megnéztük, hogy milyen egy eladó luxusház – 700 millióért!

Magasak az ingatlanárak, jó, ezt mindenki tudja. De azért a legtöbben 30 millió körüli árakban gondolkodunk egy lakás tekintetében. Viszont tudni akartuk, hogy mit lehet vásárolni 700 millió forintért… Íme!

Az aranyhegyi házban egy hétfős család lakik, öt lány és a szüleik. És velük él még 4 kutya, két cica meg egy nyúl is. Éppen ezért a tágas közös terek voltak a legfontosabbak számukra, és persze az is, hogy minden lánynak legyen külön szobája. Mivel a luxusház összesen 600 négyzetméter területű, így ezt nem volt nehéz megvalósítani. A földszinten vannak a közös terek: nappali, konyha, étkező, a szülők hálója és fürdőszobája, egy külön vécé, illetve egy dolgozószoba.

Megnéztük, hogy milyen egy eladó luxusház – 700 millióért!

A hatalmas teraszról gyönyörű panoráma nyílik a hegyekre, különösen nyáron. A telek 2220 négyzetméter, hatalmas úszómedencével, kerti kiülővel. A ház pedig attól luxus, hogy a legdrágább minőségű alapanyagokkal és a legkorszerűbb geotermikus fűtéssel van felszerelve. Mindez nem véletlen, a tulajdonos, az édesapa maga is az építőiparban dolgozik. Ágnes, a felesége azt meséli, hogy igazából a férje álma volt ez az ingatlan.

Megnéztük, hogy milyen egy eladó luxusház – 700 millióért!„Imádja a gránitot, éppen ezért minden burkolat abból készült. A férjem egyik hobbija a vadászat, ezért velünk lakik néhány medve is, meg agancsok, mindegyiket természetesen ő terítette le. Az alagsorban van még egy közös tér, a gyerekek ott tudnak pingpongozni télen-nyáron, illetve ott kapott helyet a férjem italgyűjteménye is. Amikor az anyukám nálunk alszik, akkor az ottani hálószobában és fürdőszobában lakik.

Megnéztük, hogy milyen egy eladó luxusház – 700 millióért! Persze mindnyájan szeretünk itt élni, egészen 2008 óta, akkor lett kész a ház. Akkoriban ez a környék még egészen máshogy nézett ki, szeretem, hogy vidékies csend vesz minket körül, és nyugalom van. A költözésünk óta az infrastruktúra is megváltozott, már vannak járható utak, sőt a környék annyira népszerű lett, hogy már nem lehet eladó telket sem kapni.

Ez nem vicc, a mellettünk lévő telek 91 millióért kelt el nemrégiben. Imádom a panorámát, télen-nyáron egyaránt, és csöppet sem bánom, hogy fél órát kell autóznom, hogy beérjek a gyerekekért a budai iskolájukba. A tömegközlekedés nem átlagos nálunk, mert a Csillaghegyi HÉV-megállótól csupán egy járat jön ide, azt pedig telefonon kell hívni, de ezzel sem volt soha semmi gondunk. Azért, aki ide költözik, mindenképpen kell, hogy autót használjon, anélkül nehéz lenne.

Megnéztük, hogy milyen egy eladó luxusház – 700 millióért!

A lányok szobája olyan, amilyet ők akarnak, a legkisebb gyerekem rózsaszínt szeretett volna, ő 13 éves, de a lányszobák a szivárvány összes színében pompáznak. Idén lesz festés, és új színt kapnak a gyerekszobák, hiszen a lányoknak folyamatosan változik az ízlésük. 2 fürdőszoba van a gyerekek szintjén, egy a szülőké, vagyis a miénk, és egy van az alagsorban. Nagyon szeretem, hogy egyáltalán nem használunk gázt a házban, mindent vagy geotermikusan fűtünk, vagy napkollektorokkal, vagy pedig villannyal. Az átlagos téli villanyszámlánk sem több havi 80 ezer forintnál, ami szerintem elég jó, tekintve, hogy ezen túl csak vizet kell fizetnünk. Kényelmesen elférünk, és nyáron a medence partján vagyunk a legtöbbet. Tartottunk már több száz fős partikat, és remekül elfértünk. Csak azért akarjuk eladni, mert a férjem szívesen építene egy másik házat, ő az a fajta, aki kifejezetten szeret építkezni, illetve azon is gondolkozunk, hogy visszaköltözzünk-e Németországba, ahol előtte éltünk” – mesélte Ágnes.

Megnéztük, hogy milyen egy eladó luxusház – 700 millióért!

A 8 szobából és 4 fürdőszobából álló háromszintes házat lassan három éve árulja a család, igaz, nem túl intenzíven, hiszen csupán egy helyen hirdetik. A jelenlegi környékbeli árakhoz képest kifejezetten jó vételnek számít ebben a pillanatban ez a luxusház, legalábbis ezt mondja az az ingatlaniroda-tulajdonos, aki foglalkozik az eladással..

Balogh László, az ingatlan.com gazdasági vezetője azt mondja, hogy most kifejezetten jól megy az ingatlanpiac, de a legtöbb vétel és eladás azért 30 millió alatt zajlik.

Megnézem
Összes kép (26)

„A luxusingatlanok fogalma némiképp változott az elmúlt években: 5 éve egy 60-70 millió Ft-os házat vagy lakást egyértelműen a luxus kategóriába soroltunk volna, manapság ez már nem számít annyira kiugró értéknek az ingatlanpiacon. A luxusingatlanok (80 millió Ft+) értékesítési ideje 2017-ben jóval magasabb volt, Budapesten átlagosan 157 nap, a megyei jogú városokban 252 nap, a városokban pedig 238 nap.

luxusház, eladó ingatlanA nem luxus kategóriát is figyelembe véve az átlag Budapesten 91 nap, a megyei jogú városokban 108 nap, a városokban pedig 157 nap. Területileg az eloszlás változó: a legtöbb luxusingatlan a fővárosban található, ezt követik az agglomeráció városai, majd a megyei jogú városok.

A luxusingatlanok többségét a hitelközvetítéssel foglalkozó BankRáció.hu adatai szerint készpénzért vásárolják, a közösen definiált luxus kategóriában (80 millió+) található ingatlanok megvásárlásához kevesebben igényelnek hitelt, mint nagy általánosságban, aki mégis,  az átlagosan 10,3 millió forintnyi hitelt vesz igénybe egy ilyen ház vásárlásához” – mondta el Balogh László az NLCafénak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.