Otthon

Évek óta üvegkalitkában él ritka betegsége miatt

Szó szerint burokban tölti az életét az életveszélyes betegségben szenvedő nő.

Az 53 éves Juana Munoz az elmúlt 13 évet egy egyedi üvegkalitkában töltötte, amely megóvja a külvilág szennyezésétől. A nő ugyanis többfajta betegségben is szenved, mint fibromyalgia, krónikus fáradtság szindróma és elektroszenzitivitás.

Munoznak így nem volt más választása, mint hogy elszigetelje magát egy üvegházban. Nem hagyhatja el ezt a helyet anélkül, hogy nagyon szigorú protokollt ne követne, és bárkinek, aki belép hozzá, először tisztítószerekkel kell fertőtlenítenie magát, illetve kizárólag organikus pamut ruhát viselhet. A legfájdalmasabb dolog az egészben az, hogy Munozt családja nem tudja megérinteni vagy átölelni anélkül, hogy veszélybe ne sodorná a nő életét.

A rémálom 29 évvel ezelőtt kezdődött néhány burgonyával, amit a nő férje ültetett az udvarukba. Emlékszik rá, hogy amint megérintette őket, az ajka és a szeme megduzzadt, és azonnal orvoshoz kellett mennie. Mire megérkezett a kórházba, az egész teste megduzzadt. Attól a pillanattól kezdve, ha különböző vegyi anyagokkal érintkezett, hányingert, fáradtságot, bőrirritációt, fulladást és különböző allergiás reakciókat tapasztalt.

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top