Otthon

Cicás uzsonnás dobozzal a nemi egyenlőségért

Egy férfi macskákkal borított, vidáman színes uzsonnásdobozzal jár a munkahelyére, hogy unokaöcsének fontos leckét adjon a nemek közti egyenlőségről.

David Pendragon Észak-Karolinában él, és remek nagybácsi, aki ugyanolyan cicás uzsonnásdobozt vitt magával a munkahelyére, amiért 10 éves unokaöccsét kicikizték az iskolában. David így akarja megmutatni a kisfiúnak, hogy teljesen rendjén való, ha egy fiú szereti a vidám színeket és a cicákat.

Cicafejgalaxisok az űrben – Forrás: Amazon.com

Mert a 10 éves Ryker nagyon szereti a cicákat, annyira, hogy teljesen izgatott lett attól az új, űrben úszó cicafejekkel díszített uzsonnásdoboztól, amit végül meg is vettek neki a szülei. Viszont mikor Ryker az első nap elvitte az iskolába a szuper cicás uzsisdobozt, az osztály többi fiúi beszóltak neki. Azt mondták a srácnak, hogy a macskák és az ilyen színek nem fiúsak. Ryker végül nem vitte többet az iskolába a cicafejekkel díszített, menő dobozát, hogy elkerülje a kegyetlen megjegyzéseket.

„Ez nem jó így. Szégyenletes, hogy előre eldöntik a többiek, hogy mit szerethet egy fiú, és így megakadályozzák őt abban, hogy igazán örüljön valaminek” – mondta Ryker nagybátyja, David, aki úgy döntött vesz, magának is egy ugyanolyan dobozt, és ő is használni fogja.

David azért vitte magával konzervatív vállalati munkahelyére a cicafejes, rózsaszínes-lilás uzsonnásdobozt, hogy megmutassa kis unokatestvérének, hogy teljesen rendben van, ha egy fiú szereti a macskákat és a vidám színeket, mint a rózsaszín.

„Úgy döntöttem, hogy kiállok a kis unokatestvérem mellett, és megmutatom neki, hogy az ember szeretheti, amit akar, és ne féljen kifejezni a szeretetét” – írta David a Facebookon. „Mindenkinek elmeséltem az uzsonnásdoboz történetét, és a munkatársaim egy emberként állnak Ryker mögött. Nincs kőbe vésve az, hogy milyen legyen egy férfi. Egy férfi lehet színes, lehet kifejező, lehet érzelemteljes, lehet bolondos, és lehet jókedvű is.”

„Szeretem az új uzsonnásdobozom, és remélem, Ryker és az összes többi fiú látja, hogy szenvedélyük és önkifejezésük miatt soha sem szabad szégyenkezniük.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top