Otthon

Így rendszerezd a ruhásszekrényedet svéd módra

A Death Cleaninget nevezhetnénk tulajdonképpen a svédek KonMarie-módszerének is.

A két jelenség alapvetően ugyanazt a szemléletet állítja a középpontba, csak kicsit más megközelítéssel. Mindkét takarítási-rendszerezési praktika lényege megszabadulni a felesleges holmiktól, és csak azokkal körülvenni magunkat, melyek örömet szereznek nekünk. A Death Cleaning még pluszban annyit tesz ehhez hozzá, hogy hangsúlyozza az öregedés és a minimalizálás kapcsolatát. A felesleges javak felhalmozásával senkinek sem teszünk jót, gondoljunk csak az utódokra, ezért a módszert minden 50. életévét betöltött személynek ajánlják elkezdeni.

Nézzük, mit lehet kezdeni a ruhásszekrényben ezzel a technikával!

Szortírozás

Nézd át az egész szekrényt, és egyesével vedd ki belőle a ruhadarabokat. Kezdd először a nagyobb méretűekkel, így azt is látod, mennyi hely szabadul fel.

Időlimit

Szabj ki egy időintervallumot. Lehet két hónap vagy egy év, de ha ezen idő alatt nem viseled az adott ruhát, mennie kell.

Hibás darabok

Egy bizonyos korig még nincs probléma azzal, ha szakadt, rojtos vagy egy kicsit elnyűtt ruhában járunk, olykor-olykor még rá is foghatjuk ezt a stílusunkra. De van egy pont mindenkinek az életében, amikor már jobban odafigyel magára. Na, olyankor ezek a ruhák már nem biztos, hogy képezhetik a gyűjteményünket.

Adomány

Soha, semmilyen esetben se a kukába menjenek a leselejtezett ruhák, kivéve, ha nagyon rossz állapotban vannak. Add őket oda a barátaidnak, ha pedig megteheted, adományozd el az egészet valamelyik szeretetszolgálatnak.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top