Otthon

Spórolj a helyen, terjeszkedj felfelé: így dobd fel apró lakásod csodaszép szobanövényekkel

Adott egy kis lakás kevés pakolható hellyel, mégis szeretnénk kicsit feldobni szép, zöld növényekkel. Megtehetnénk, hogy ha találunk szabad felületet, akkor odateszünk valamilyen cserepes növényt, de ez egyrészt unalmas, másrészt még annyi hely sem lesz, mint most. Akkor mi legyen? Segítünk!

Nos, nálunk a helyzetet még tovább nehezíti Panni, a macska, aki teljesen házi, és az a hobbija, hogy ha valami növény kerül a lakásba, azt azonnal megtépkedi. Úgyhogy növényügyileg felfelé terjeszkedünk. A falakban, ablakokban, ajtókban rengeteg lehetőség van, amivel izgalmasabbá tehetjük a lakást. Összegyűjtöttem pár egyszerű, nagyon jópofa és használható ötletet.

Lehet kapni nagyon csinos kis fali tárolókat. Jó, mondjuk általában a konyhába szokták tenni őket, de virágtartónak is elég jók. Kombinálhatjuk őket lógó, színes kaspókkal is.

kis lakas, szobanoveny

 Az előzőhöz hasonló megoldás, csak más elrendezésben, kicsit egyszerűbb kinézetű.

szobanoveny, lakas

Néhány polc tele cserepekkel, nagyon aranyos. Az apró növénykék így nem vesznek el a térből, mégis feldobják, barátságossá teszik.

szobanövény

Ugyanez nagy, élénk növénnyel nagyon vagány.

szobanoveny, lakas

A polcokhoz hasonló megoldás, ha a plafonról lógatsz le ilyen virágtartót. Egyszerű elkészíteni, csak néhány fapolcra van szükség, amikbe bele kell vágni a cserepek helyét.

szobanoveny, lakas

Szuper ötlet ha magasabban egy drótkötelet húzol ki, amire különböző kaspókat tudsz akasztani. Akár többet is kihúzhatsz a szobában egymást keresztezve.

szobanoveny, kis lakas

Lakberendezési boltokban lehet kapni olyan kis polcokat, amik önmagukban is jók dekorációnak, ezeket is használhatjuk növénytartónak.

lakas, szobanoveny

Ha a polcokat már elfoglalták a növények, akaszthatsz az aljukra is.

noveny, lakas

Ha van egy görgős tárolód, ki ne dobd, pakold tele növényekkel. Így tutira soha nem lesznek útban, csak odébb gurítod őket, és kész is.

lakas, szobanoveny

A megunt ruhaállványnak is lehet még praktikus funkciója. Alul tárolóként, fölül virágállványként.

noveny, lakas

Egy egyszerű futónövényből kis segítséggel mutatós kis oszlop lehet a szobában.

szobanoveny

Használd az ablakot. A napfény teljesen más színben mutatja a növények zöldjét, ami igazán feldobja a szobát.

szobanoveny, lakas

Ha van egy kisebb világos ablakod, amit nem szoktál kinyitni, nyugodtan polcozd be.

lakas, szobanoveny

Növényeket használhatunk térelválasztónak is.

lakas, szobanoveny

Nem muszáj cserépben gondolkodnunk. Egy csomó növény van, ami vízben is nagyon jól érzi magát, ezeket fellógathatod például befőttes üvegben is.

lakas, szobanoveny

De készíthetsz fali vázát is jópofa üvegekből.

lakas, szobanoveny

(Fotók: pinterest.com)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top