Otthon

Így tárold a cuccokat okosan egy pici lakásban

A pici lakás még kisebbnek látszik, ha nem jól találjuk el a bútorok, kiegészítők mennyiségét és nem oldjuk meg a tárolást megfelelően. Olyan emberek adnak most tanácsot, akik már megtapasztalták, milyen az igazán kis lakásokban élni és jól elférni.

 A legszükségesebb holmikhoz ragaszkodj

Katie Oliver konkrétan egy buszban él, és utazgat a családjával együtt a világban. Ha valaki, akkor ő tudja, hogyan lehet kis helyen is elférni.

A legalapvetőbb cuccokat visszük magunkkal: ruhák, konyhai felszerelések, könyvek és néhány játék. Ami dekoráció van a falakon, azoknak is van rendeltetése, használni tudjuk mindet valamire. Olyan holmikkal vedd körül magad, amikre szükséged van, és boldoggá tesznek. Minden mástól szabadulj meg. Ez az egyik legjobb dolog abban, hogy kis helyen élünk: megtanultuk, mi az igazán fontos az életünkben.

 

Kate Oliver (@birchandpine) által megosztott bejegyzés, Dec 29., 2017, időpont: 2:02 (PST időzóna szerint)

Mindenhol alakíts ki tárolót

Elrejtve olyan helyekre, amikre eredetileg nem gondolnál tárolóként. Rebekah Carey designer legalábbis ezt tanulta meg, amikor pici lakásba költözött.

Olyan az ágyunk, amit fel tudunk hajtani a falra, így férünk hozzá a ruháinkhoz, amik egy olyan szekrényben vannak, ami teljesen beleolvad a falba az ágy mellett.

Lakásra szabott megoldások

Ha kicsi lakásban élsz, akkor nem biztos, hogy a szokásos bútorokban kell gondolkodnod, sokkal inkább szükséged lehet egy jó asztalosra, aki a lakásra szabva alakítja ki a tárolási lehetőségeket. Shalina Kell azzal foglalkozik, hogy pici házakat épít, a tapasztalata szerint a többfunkciós bútorokat kell előnyben részesíteni.

A kanapém egyben tároló és asztal is. A lépcsőkben fiókok vannak és a konyhaszekrényem lehajtható. A lakásomban mindennek egyszerre több funkciója is van, amivel sokkal praktikusabban ki tudom használni a teret.

 

Shalina (@hertinyhome) által megosztott bejegyzés, Febr 16., 2018, időpont: 4:47 (PST időzóna szerint)

Ne legyenek tárgyak szemmagasságban

Jenna Spesard feladta a nagyvárosi nagy lakását, épített magának egy picike házat, és abban megtalálta a boldogságát. Az ő szabálya az, hogy egy tárgy sem lehet szemmagasságban.

Ha valami új tárgyat vásárolok, akkor egy réginek mennie kell. Mindent vagy magasan, vagy a padlóhoz közel tárolok, hogy ne legyen semmi szem előtt, ezzel nem lesz túlzsúfolt a kis tér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top