Otthon

Fürdőszoba-felújítás a mai trendek szerint? Igen!

Az idei év igazán sokszínűnek tekinthető a fürdőszobatrendeket illetően, hiszen a teljes letisztultságtól kezdve a minimalista stíluson át a színes fürdőszobáig változatos termékpalettáról válogathatunk. Ráadásul az eltérő stílusú csempékhez különböző anyagú és formájú szanitereket is társíthatunk, hogy aztán a csodálatos összhatást dizájncsaptelepekkel és modern bútorokkal fejeljük meg.

Válassz szanitert okosan!

Az újHÁZ Centrum szakértői szerint a tökéletes fürdőszoba kulcsa a burkolóanyagok és a szaniterek harmóniájában rejlik. Jó hír azonban a felújítás előtt állók számára, hogy mindkét termékkör fénykorát éli, a dizájnerek minden évben újabb és újabb látványos és praktikus megoldásokkal rukkolnak elő hol a vásárlók meghökkentése, hol pedig épp megnyugtatása érdekében. Merthogy a két ellenpólus, ami között a termékportfóliók mozognak a figyelemfelkeltőtől a lágyabb, spa-hangulatú darabokig terjednek, köztük azonban széles, minden igényt kielégítő kínálat található meg.

„Abszolút a virágkorukat élik a magasfényű, fehér szaniterek, melyek közül is a szögletes változatok azok, amik tapasztalataink szerint különösen felkeltik a vásárlók érdeklődését” – mondják az építőanyag-kereskedelmi hálózat szakértői, akik szerint ugyanakkor  továbbra jelentős igény mutatkozik meg az ovális mosdótálakra. Az elmúlt években megfigyelhető volt a pultba süllyeszthető tálak szerepének növekedése, főként a természetes hatású burkolóanyagokkal kiegészülve tudják a megfelelő hatást kelteni.

feher furdoszoba„Mindig arra törekszünk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vásárlók úgy válasszák ki az egyes csoportokat, hogy a látvány mellett a funkcionalitás és a tartós, hosszú élettartam is szempont legyen” – magyarázzák, majd hozzáteszik: éppen ezért a mosdók esetében továbbra is kifejezetten a porcelánt ajánlják, ezek hosszabb ideig őrzik meg kifogástalan állapotukat a szintetikus társaikhoz képest. Mindezeken túl azonban a márványból készül darabok is igen meghatározó mértékben vannak jelen, melyek választása a szakértők szerint egy minimál stílusú fürdőszobában kiváló lehet.

Az örök kérdés: zuhanytálca vagy kád?

Az elmúlt évek trendjeit figyelembe véve a legszembeötlőbb változások a zuhanytálcák körében mentek végbe, miután a termékek iránti kereslet drasztikusan visszaesett. „Elképesztő népszerűségnek örvendenek azok a megoldások, amelyekhez nincs szükség zuhanytálcára, így a fürdőszoba burkolatának harmóniája és tökéletessége nem törik meg” – mondják az újHÁZ Centrum szakértői, majd hozzáteszik, ebben az esetben a kivitelezők úgy alakítják ki a zuhanyrészt, hogy az a szükséges lejtés mellett síkban legyen a  teljes fürdőszobával. Ez a kényelmes megoldás ráadásul növeli a helyiség nagyságának érzetét is, a köré építhető üvegajtók pedig akár harmonikaszerűen is becsukhatók, így aztán az optikai csalás még tovább fokozható.

furdoszoba trendA nagyobb fürdőszobák esetében az idén is megfigyelhető, hogy egyre inkább nő az igény a térben szabadon álló kádak iránt, melyek abszolút látványos elemei lehetnek a helyiségnek, s kiváló fókuszpontként is szolgálhatnak. Fontosnak tartják azonban a szakértők hangsúlyozni, hogy egy-egy látványosabb darab esetén törekedjünk arra, hogy olyan burkolóanyagokat válasszunk, melyek visszafogottságukkal ki tudják emelni a különleges kád formáját, egyedülálló lábazatát.

Annak ellenére, hogy ezeknek a design-daraboknak hatalmas a rajongótáboruk a fürdőszoba-felújítás előtt állók körében, praktikum szempontjából az újHÁZ Centrum szakértői a paravánnal kombinált kádak telepítését javasolják. „Két funkciót tudunk ezáltal hozzájuk társítani, hiszen fürdésre és zuhanyzásra egyaránt tökéletesen alkalmassá válnak egyetlen egyszerű kiegészítő segítségével” – teszik hozzá. Úgy vélik, érdemes kiváló minőségű, innovatív anyagból készült darabokat választani, melyek alján található megerősítés szavatolni tudja a szaniter hosszan tartó tökéletes megjelenését.

Az ördög a részletekben

A szakértők tapasztalatai szerint a kiegészítők, így például a csaptelepek vagy a zuhanyrózsák eladása terén is megfigyelhető, hogy a vásárlók prioritásként a látványra tekintenek, így a design darabok magasabb árképzésük ellenére is a figyelem középpontjába kerülnek.

„Egyértelműen nő a kereslet a legnagyobb gyártók kombinált berendezéseire és élményzuhanyaira csakúgy, mint a színes csaptelepekre, amik igazán látványos elemei lehetnek a fürdőszobáknak” – mondják, majd hozzáteszik, nemcsak szaniterekből szélesedett a választék, de ultramodern, formatervezett fürdőszobabútorok is megjelentek a kínálatban, így lehetőség nyílik arra, hogy akár valóban egy helyen összeállíthassuk álmaink fürdőszobáját: a csaptelepektől a burkolatokon át a fürdőszobabútorig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top