Otthon

Nem olyan jó móka az otthon tartott róka

Bár törvény nem tiltja Angliában, mégsem ajánlják a szakértők az otthoni rókatartást. A háziállatként tartott ravaszdik elsőre nagyon cukinak tűnnek, de kiszámíthatatlanok, és nagyon büdösek tudnak lenni.

Amióta az Instagram tele van háziállatként tartott cuki rókákkal, azóta egyre többen szeretnének maguk is mókázni házi rókájukkal. Az állatvédők a trend ellenére mégis azon a véleményen vannak, nem jó ötlet házi kedvencként tartani ezeket a vadállatokat.

Az egyik leghíresebb róka az Instán Winchester, aki lassan tíz éve él gazdájával, Inge Herzoggal. Annyira híres, hogy a National Geographic az egyik számában még cikket is közölt a különös rókáról. Winchester egy hónapos kora óta él Ingével, akivel – gazdája szerint – különleges kapcsolatot alakított ki, viszont senki mást nem enged közel magához, ellenségesen viselkedik mindenkivel, aki meg szeretné közelíteni.

Bár Angliában a törvényi szabályozás nem tiltja a rókák otthoni tartását, az állatvédők szerint mégsem olyan jó ötlet házunkba fogadni őket. A felnőtt rókáknak hatalmas a mozgásigényük, speciális szükségleteik vannak, és igen büdösek tudnak lenni.

Az állatvédők szerint a mentett rókákat vissza kell engedni a vadonba, nem szabad, hogy függőség alakuljon ki a róka és az ember között, mert később életképtelenné válhatnak – írja a Mirror.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top