Otthon

Csökkenti a kutyák szorongását egy új találmány, a nyalogatószőnyeg

Nyalogatószőnyeget fejlesztett ki kutyák számára egy ausztrál vállalkozás, amivel a kutyák akár 90 percre is lefoglalják magukat.

Különleges termékkel lépett a kutyafelszerelések piacára egy ausztrál vállalkozás. A kifejezetten kutyáknak készült szőnyegek különböző felületekkel készülnek, melyek redőibe beleragad az étel, így a kutyák nehezebben tudják kinyalogatni közülük a finom falatokat.

Hogy ennek mi az értelme?

Hát az, hogy azok a kutyatulajdonosok, akik nem tudnak elég időt tölteni a kutyájukkal, csak bekenik ezt a nyalogatószőnyeget mondjuk mogyoróvajjal, amit a kutya megpróbál minél alaposabban letakarítani, és ezzel elfoglalja magát.

A tervezők szerint a szőnyegek mintázatától és a rajuk öntött-kent-rakott élelmiszertől függően 20 és 90 perc közötti elfoglaltságot biztosítanak a négylábú kedvenceknek, akik így például nem sírnak gazdájuk után, ha el kell mennie otthonról.

Az új termék hatalmas siker, kitalálói már 160 ezer darabnál is többet értékesítettek az egyenként közel 5 fontba – mintegy kétezer forintba – kerülő szőnyegből.

A termék nagy rajongója lett András yorki herceg is, aki több darabot is rendelt a nyalogatószőnyegből kutyái számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top