Otthon

A légkondicionált kutyaházak sokak életét könnyíthetik meg

Városi kutyásoknak tökéletes.

Most, hogy a jelek szerint már tényleg megérkezik az igazi nyár, egyre többször hallhatunk arról, hogy milyen tragédiákhoz vezet az, ha egy magatehetetlen kis lényt, például egy kutyust a felforrósodott autóban felejt a gazdája.

Egy új cég, a DogSpot megoldást kínál a problémára, és lehetővé teszi, hogy a kutyák egész nap a várost járják gazdáikkal, időnként megpihenve egy kicsit. Az AirBnB-hez és az Uberhez hasonlóan közösségi használaton alapuló rendszert New Yorkban kezdték el bevezetni, a város stratégiai pontjain elhelyezve az automatikusan tisztuló kutyaházakat, amelyekben kellemes hűvös van, és például egy gyors ebéd vagy bevásárlás idejére benne lehet hagyni a házi kedvenceket.

Fotó: DogSpot/Facebook

Az egészhez kapcsolódik egy applikáció, amelyen keresztül 15 percre előre lehet kutyapihenőt foglalni, és percalapon vagy havi előfizetéssel lehet rendezni az ott tartózkodás árát. Az eddigi tapasztalatok szerint a négylábú ügyfelek átlagosan negyedórát maradnak.

Fotó: DogSpot/Facebook

Az alapítók a nagy meleg miatt elsősorban dél felé terjeszkednének, és például már Kaliforniában, Floridában, Észak- és Dél-Karolinában is vannak állomásaik. A DogSpot tervei között az is szerepel, hogy a jövőben nyugtató zenét is lejátszanak majd a kutyusoknak, akiket egyébként a gazdáik webkamerán is figyelhetnek, vagy ha azt látják, nyugtalanok, a telefonjukon keresztül beszélhetnek is hozzájuk.

Fotó: DogSpot/Facebook

(via ABC)

Kiemelt képünk: DogSpot/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top