Otthon

18 pénztárcabarát ötlet, ha esküvőre készülsz

Egy esküvő lehet hatalmas, gyönyörű és nagyon drága, vagy kicsi, szép és nagyon drága. Nekünk viszont van egy sokkal jobb ötletünk. Ha kisebb költségvetésből kell vagy szeretnél dolgozni, akkor sem kell lemondanod arról, hogy a nagy nap igazán különleges legyen.

Egy kis kreativitás, egy nap, amíg átbogarászod a kézimunkaboltokat, hogy mit hol szerezz be, és néhány lelkes barát. Ennyi a hozzávaló egy igazán egyedi, tényleg nagyon személyes esküvőhöz, ami valóban nagy nap lehet, amiben tényleg mindenki részt vesz. Segítségképpen összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amiket ti magatok is megcsinálhattok, és mutatunk pár kivitelezhető ötletet is, ami bár egyszerű, mégis olyan, mintha profik szervezték volna.

A menyasszonyi csokor

Lehet kicsi vagy nagy, mindegy, de egyáltalán nem kell méregdrága virágosnál csináltatni. Először is, ha van valakinek a közelben kertje, akkor biztosan találsz ott nagyon szép ágakat, kis virágokat, amikből csodaszép csokrot lehet készíteni. Tuti, hogy nem lesz olyan, mint másé. A másik lehetőséged, hogy elmész a közeli piacra, ahol kedvedre válogathatsz a szezonális virágok közül. Találhatsz hagyományosabbakat vagy mezei csokrot, amit csak fel kell kicsit turbózni. Ha pedig dekorálni szeretnéd, használj szalagokat vagy gyöngyöket.

eskuvo, penztartacabart

eskuvo, penztartacabart

A meghívó

Két dolog kell hozzá. Nyomtató és papír. Előbbi, ha otthon nincs, akkor megoldják egy fénymásoló szalonban, nem is túl drágán, utóbbiból pedig rengetegfélét lehet kapni a papírboltokban. Sőt akár nagyon különlegeseket is. Ezenkívül bármi szóba jöhet kiegészítőnek, például szalagok, madzagok, tortacsipke, dekorációs papírok. Magát a meghívót akár te is el tudod készíteni otthon, és csak kinyomtatni kell elvinned. Például ezeket a kedves kis verziókat nagyon könnyű összedobni.

esküvo

esküvo

esküvoAz asztaldísz

Mondhatjuk, hogy a kevesebb néha több. Az megvan, amikor akkora hatalmas valamit pakolnak az asztalokra, hogy az ember komolyan úgy érzi, mintha egy fal választaná el az asztaltársaitól? Sokkal jobb, ha valami kedveset készítesz azokból az ágakból vagy virágokból, amikből például a csokrod is készül. Napközben nagyon szépek a kis virágos díszek, este pedig lehetnek csinos kis mécsesek vagy gyertyák, amik különleges hangulatot adnak a bulihoz.

eskuvo

eskuvo

eskuvo

A székdíszek

Legyen az a széksor a szertartáson vagy a székek a vacsoraasztaloknál, valami kis díszítés kell. Valami kis csinos, ami nem túl sok, összhangban van a dekorációval és veled, jól mutat a képeken, és gyorsan kész van. Használhatsz mindenféle szalagokat, csipkéket, tüllöket, selymet. Ezeket méteráru- vagy hobbiboltban tudod beszerezni. De persze összepárosíthatod virágokkal vagy kis ágakkal is. Tudod, ami a csokrodban is benne lesz.

szek, disz

szek, disz

szek

A dekoráció

Én most főleg szabadtérieket mutatok, mert szerintem egy nyári esküvő kint a leghangulatosabb, de ezeket az ötleteket simán lehet bent is használni kis módosítással. Semmiképp se ess túlzásba. Mondjuk ne csinálj minden fából májusfát augusztusban, inkább több helyen, kisebb díszeket helyezz el. Így nem egy helyen fog összpontosulni, hanem egy szép, egységes díszítést fog adni a helynek.

eskuvo

A fények

Valószínűleg a buli sötétedéskor sem áll meg, szóval kellenek a dekorációhoz passzoló világítások is. Ezek lehetnek gyertyák, mécsesek, lámpások vagy hosszú, kültéri égősorok. Ebből még a sok sem túlzás, sőt a sok égősor kimondottan hangulatos és ünnepélyes tud lenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top