Otthon

5 trükk, amivel gyorsabban el tudod adni a lakásodat

Az első benyomás nemcsak a randin fontos, hanem akkor is, ha épp el akarod adni a lakásodat. Nem mindegy, hogyan mutatod be a potenciális vevőknek az eladó ingatlant.

A home staging nem véletlenül olyan népszerű, hogy már erre szakosodott embereket fel is tudunk bérelni, hogy pár trükkel felturbózzák a lakás kinézetét, ugyanis sokkal gyorsabban eladhatók azok az ingatlanok, amik a legtökéletesebb képet mutatják magukról.

A következő trükköket két ingatlanügynök, Lisa Larson és Michelle Ficarra árulta el az Apartment Therapy magazinnak, hogy otthon is át tudd alakítani úgy a lakást, hogy minél kívánatosabb legyen a vevők számára.

Szelektálj, és rakj rendet a szobákban

A kevesebb több. Dobj ki, rakj el szem elől minden olyan cuccot, aminek nem feltétlenül kell a szoba közepén tornyosulnia. Larson azt javasolja, hogy ne csak a rendrakás lebegjen a szemed előtt, hanem a bútorokat is vizsgáld meg, hogy jó helyen vannak-e. Mert egy útban álló kis asztalka csökkentheti a teret, ha viszont áttolod kevésbé feltűnő helyre, akkor máris nagyobbnak tűnhet a szoba. Ficcara szerint pedig még a családi fotókat és apró emléktárgyakat is távolítsd el a polcokról, mert a vevők úgy könnyebben képzelik bele magukat az otthonba, ha nincs tele személyes emlékekkel.

lakáseladás ingatlan trükkök

Kép forrása: Apartment Therapy

Fesd át a régi falakat

Felfrissíti az egész lakást, ha átfested egy semleges színnel a falakat, olyan, mintha egy instant arcfelvarrást végeznél rajta. Larson a fehér árnyalatait javasolva, mert a merész színek a falakon megijeszthetik a vevőket, semleges színű falak közé viszont oda tudják képzelni a saját bútoraikat.

Vedd le, vagy húzd szét a függönyöket

Furcsa tanácsnak tűnhet, de Larson szerint eladás szempontjából jobb, ha nincs függöny az ablakokon, mert ezzel tudjuk biztosítani, hogy levegős és napsütötte érzést keltsen a lakás a vevőben.

lakáseladás ingatlan trükkök

Kép forrása: Apartment Therapy

Helyezz el stratégiai kiegészítőket

Olcsón és gyorsan tudod stílusossá és drámaivá tenni a lakás megjelenését a megfelelő kiegészítőkkel. Larson szerint színes párnákkal és takarókkal remek hatás érhető el például egy bézs kanapé vagy a hálószoba esetében.

Egy kis egyéniséget kell csempészni a szobákba úgy, hogy ezekkel a kiegészítőkkel nem nyomod el a teret. Helyezz a lakás különböző pontjaira virágokat, gyertyákat, képeket úgy, hogy az kívánatos életstílust mutasson.

Gondold át a bútoraidat

Alaposan vizsgáld meg, hogy milyen bútordarabok vannak a lakásodban, és ne sajnáld lecserélni azt, ami nem illik bele a képbe vagy már nagyon használt. Költözéskor úgyis magaddal viszed az új bútort is, az eladásban pedig nagy segítséget jelenthet, ha nem lepukkant fotelekkel és szekrényekkel van tele a lakás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top