Otthon

Így lett egy lepukkant lakásból igazi álomotthon – előtte-után fotók

Mindig megdöbbentő, hogy hozzáértő szemmel, energiával mi ki nem hozható egy nagyon lelakott lakásból is. Koncz-Horváth Éva, a Laurente Home tervezője egy csodás megrendelő oldalán legújabb munkájában ismét bebizonyította ezt.

Kicsit sem túlzás azt állítani, hogy a Budán található régi társasházi lakás nagyon, de nagyon lelakott volt. Miért választotta mégis a vevő ezt az ingatlant? Egyszerű: a csodás panoráma és a jó elhelyezkedés miatt, a gyerekek iskolái a közelben vannak. A rossz állapotból Éviék ismét előnyt kovácsoltak, és nemcsak festettek, vezetékeltek, padlót burkoltak, de a lakás alaprajzát is újrarajzolták. „A panorámás teraszon beszélgetve tervezgettünk mindig, hogy mi hogy legyen. Három fiúnak kellett hely, plusz a szülői hálónak. A nagyfiú kapott külön szobát, amely a régi konyha helyén van, a két kisebb pedig egy szobába került a régen vágyott emeletes ágyra. A régi WC-t egybenyitottuk egy nagy kádas/zuhanyzós fürdőszobává, és a szülői hálónak is kialakítottunk egy zuhanyzós WC-t mosdóval. Az egyetlen kompromisszum az lett, hogy az étkező-konyha-nappali egy légtérbe került” – mesélte a tervező.

Megnézem
Összes kép (15)

A munkát nagyban megkönnyítette, hogy Évi és a megrendelő, dr. Simon Krisztina már többször dolgozott együtt. „Sokadik alkalommal dolgozom együtt ennek a lakásnak a tulajdonosával. Közös munkáink során megismerte és megszerette a lakberendezés rejtelmeit, megfogalmazta saját igényeit, és ez a lakás végre teljesen őt tükrözi. Rendkívül választékos és változatos anyaghasználat jellemzi ezt az otthont” – mondja Évi, és valóban, a kész lakásról készült fotókon szembeötlő a lávát ábrázoló kép a konyhapultnál a falon és az ocelotmintás tapéta. Az egészben a legmeglepőbb, hogy az összhang csodás, és egyáltalán nem harsány, sőt nagyon elegáns hatást kelt! Pedig ha valaki csak mesélne nekünk az állatmintás falról, lehet, hogy azt mondanánk: „köszi, nekünk tuti nem kellene!” A lakásban minket még az fogott meg, hogy semmi nincs funkció nélkül, az étkező székei mutatósak, de praktikusak is, ahogyan látványos a kerek komód is, amely pompás tárolója az apróságoknak.

Megnézem
Összes kép (21)

Évi sok hosszú és rövid távú kiadásra szánt lakást tervezett az elmúlt évek során. A beszélgetésünk alatt arra is rávilágított, mennyire más egy otthont megalkotni, mint egy albérletet: „Ez a lakás igazán szívvel-lélekkel készült otthonná vált, mert nem albérletre készült, nem airbnb-re, nem úgy, hogy legyen most fehér a fal, aztán majd meglátjuk. A tulajdonos hölgy minden részletét átgondolta” – majd hozzátette: „Minden tapétát, padlót, bútoranyagot, kanapészövetet egymás mellé tettünk, és ízlelgettük, hogy igazán az Igazi legyen. A megbízó hölgy nagyon lelkes és profi beszerző, ő ment utána minden bútornak és részletnek.”

A felújított erkély (Fotó: Hubai Orsolya)

A szobák és a nappali meg a fürdő mellett külön gondot fordítottak a gyönyörű panorámával rendelkező erkélyre is. A tulajok imádnak a teraszon kávézni, és már fűszerkertet is nevelgetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top