Otthon

Így csináltam praktikus tárolót a lakás leghasználhatatlanabb zugából

Régi házban lakunk. Szerintem minden régi lakásban van egy nagyon ferde fal, furcsa törések, vagy semmire nem jó hely. Nálunk is. Ez a három egyszerre egy helyen. Legfelső emelet, pont itt a padlásfeljáró, ami miatt a lakásban van egy ilyen borzalmas használhatatlan beugró. De most, most végre csináltam vele valamit... mutatom is, hogy mit!

Az én kis semmire nem jó beugrómról tudni kell, hogy nincs fala, ami egyenes lenne. Bármit raksz oda, mindig van egy idegesítő hézag, ami annyira zavaró, hogy inkább bedugdosod oda a mini vasalódeszkát vagy a vágólapot, meg a csomagolópapír-tekercseket. De ez még semmi. Ha esetleg arra gondolnál, hogy vágsz polcokat, és azokat felszereled, hát esélytelen. Én megpróbáltam. Tulajdonképpen meglep, hogy még nem nyílt egybe a lakás a padláslépcsővel. Azt hiszem ezzel pontosan körülírtam a fal minőségét és állapotát. Ami amúgy „az ilyen volt” képen látszik is. Bár ez is már az erősen javított állapot. Említettem, hogy megpróbáltam polcokat felszerelni? Igen, azok a foltok annak a jelei.

lakas, helyiseg

Az én semmire sem jó beugróm!

Mivel a semmire nem jó kis hely valójában tökéletes munkasarok lenne, pont a varróasztalommal szemben van, muszáj volt nekiállnom és csinálnom vele valamit. Először is egy erős rendbetételre szorult ugye a korábbi sikertelen próbálkozások miatt. Igazi felfedező vagyok, rábukkantam a barkácsáruházban a kész glettre. Hatalmas találmány. Nem kell kevergetni, koszolni, csak fogod, és már dolgozhatsz is vele. Úgyhogy első lépésként gyorsan, tényleg gyorsan, és kimondottan ügyesen kijavítottam a kicsi, de brutális lyukakat és repedéseket.

A kész glett gyakorlatilag öt perc alatt meg is szárad, ami után jöhet jöhet a festés. Valami vidám színre gondoltam. Mondjuk a cuki rózsaszínt elvetettem, mert pasi is lakik a lakásban, de szóba jött a menta, moha, nárcisz, hajnalka, végül aztán a libapimpó mellett döntöttem, úgy nagyjából harminc perc festékek előtt toporgás után. Biztosra mentem, na. A fal viszont mindig meg tud lepni. Az egyrétegű festéket úgy szívta magába, mintha szivacs lenne, úgyhogy muszáj volt kétszer lekenni.

hely, helyiseg. lakas

helyiseg, lakas

Nagyon bejön az új szín, olyan, mintha mindig sütne itt a nap!

Mivel méretileg és falügyileg mindenre alkalmatlan amúgy, nagyon megörültem, hogy a dobozáruházban új bútorok vannak, és van olyan, ami már majdnem pont jó. Le is csaptam rá. Viszont még így is maradt egy fölül 20, alul 18 centis hely, ami pont arra jó továbbra is, hogy mindent odadugdosson az ember. De megoldottam. Hobbi boltban vettem méretben teljesen jó falapokat, lefestettem őket, és felszereltem a szekrény oldalára kispolcnak.

helyiseg, otthon, polcMondjuk, csak hármat lehetett, mert a szuperferde fal miatt lejjebb már nem fért, de nem baj. Jó, az egyik ferde, de az nem az én hibám, valami hiba történt, és nem derékszögű a tartó. Majd egyszer kicserélem.

Így csináltam praktikus tárolót a lakás leghasználhatatlanabb zugából

Ezzel meg is vagyunk. Mennek helyükre a fiókok, nekem ezek praktikusak, de lehet polc vagy rendes fiók is, és már kész is vagyunk. Még megkapja a cuki szívecskés égősort, amit a barátnőmtől kaptam, ez még dob egyet a napsütés hangulaton.

Így csináltam praktikus tárolót a lakás leghasználhatatlanabb zugából

Be is pakoltam, szerencsére mindennek meglett a helye, most már kezdődhet a munka.

ferde, fal, helyiseg

A semmire nem jó kis beugró alkalmassá tételének költségei pedig a következők voltak:

* kész glett 1/2 kg 450.-

* festék 1 liter 2700.-

* szekrényváz fiókokkal 22.500.-

* minipolcok 650.-/db

* tartók 145.-/db

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top