Otthon

Végre! Emelkedhet az ápolási díj összege

Úgy tűnik, végre emelkedni fog az ápolási díj összege, a javaslaton már dolgozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Úgy tűnik, végre emelkedni fog az ápolási díj összege, a javaslaton már dolgozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Hamarosan a kormány elé kerülhet az Emmi javaslata az ápolási díj emeléséről és szabályozásáról, ami után várhatóan nem alamizsnát kapnának azok, akik beteg szerettükről a nap 24 órájában gondoskodnak.

Forrás: MTI Fotó: Balázs Attila

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy arcpirítóan alacsony összeggel honorálja az állam az otthonápolást, a beteg hozzátartozójukat ápolók mindössze havi 52 800 forintra jogosultak.

Az Emmi tájékoztatásában nem szerepel, hogy mennyivel emelkedik majd az ápolási díj összege, de azt megtudhattuk, hogy a tárca széleskörű egyeztetéseket folytat az ápolási díj emeléséről és rendezéséről a különböző szakmai és civilszervezetekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top