Otthon

Sándor Orsi haszontalan térből hasznosat barkácsolt

A sztereotípiák miatt sokkal előbb gondolnánk egy férfiről, hogy szeret barkácsolni otthon, mint egy nőről, de ahogy Sándor Orsi is bizonyítja, ez egyáltalán nem így van. Mutatjuk, mit alkotott legutóbb a műsorvezető.

Ha eddig felmentünk Sándor Orsi közösségi oldalára, leginkább a sport és a gyerekei körül forgott minden. Külön népszerűek voltak az ehhez hasonló bikinis posztok: 

Hamarosan azonban egy új oldalát ismerhetik meg a követői, mivel a műsorvezető imádja csinosítani az otthonát. Készített már például adventi koszorút is, de ez igazából semmi ahhoz képest, amit most mutatunk. 

„Világéletemben »handygirl« voltam, már ha létezik a »handyman« női változata – mesélte nekünk mosolygva Orsi. – Két otthonomat szerkezetkész állapotból indulva fejeztem be egyedül, az egyiknél még aljzatbeton sem volt, mindent én szerveztem le. A mostani házunk átalakítását is rám bízta a párom. Imádok lakberendezni, barkácsolni, szerelgetni.”

Orsi nincs elveszve akkor sem, ha be kell ugrania egy barkácsboltba, és a vásárlásnál komolyabb dolgokba is szívesen veti bele magát.

„Rendszeresen járok barkácsboltokba. Néha kifestek otthon, néha szerelek ezt-azt. Biztos volt már, hogy furcsán néztek rám. A múltkor például vasrudakat vágattam le egy vastelepen a nyári konyha lábazatához, akkor biztos mosolyogtak a hátam mögött.”

A műsorvezetőnek ezúttal a gyerekszobával voltak komolyabb tervei. 

„Volt egy »használhatatlanul kicsi« tetőtéri sarok a gyerekszobában. Én megálmodtam, hogy szeretnék oda egy kuckót, egy asztalos pedig kartonból sablont vágott, aztán rétegelt falemezből legyártotta. Kifestettem, kidekoráltam, a gyerekek pedig pillanatok alatt belakták. Bár tudták, hogy készül, nagyon megörültek, amikor meglátták.”

A kis kuckóhoz sok minden már eleve rendelkezésre állt otthon Orsinak. Festéket és ecsetet ugyan vett, de szerinte ezt a részt otthoni „maradékokból” is meg lehet oldani.

„A falemezek elkészítése viszont túl nagy munka, főleg nálunk, ahol be kellett szabni őket egy tetőtéri sarokba, ezt érdemes szakemberre bízni.”

Megnézem
Összes kép (5)

Sándor Orsinak a gyerekei adták az ötletet, hogyan használhatná ki a teret, mivel a fiúk imádtak mindenből kuckót csinálni

„Minden összedőlt, szétesett, ezért találtam ki a fix kuckót. Belülre szőnyeget tettem és párnákat. Ráadásul eltakar egy nem túl szép oszlopot is.”

Persze az sem mindegy, hogy mindez mennyibe kerül. 

„Asztalossal csináltattam meg a házikó alapját. 10 mm-es rétegelt lemezből készült a fal, és farostlemezből a cserepek. Az anyagköltség 36.000 forint volt. A festékek, az ecsetek és a szegélyragasztó szalag 6000 forintba kerültek. Egyszer kell rá áldozni, de szerencsére sokáig tudják használni, és kis csinosítással mindig megújítható.”

Megnézem
Összes kép (2)

A praktikus búvóhelyet hamar birtokba vették a gyerekek, akik élvezik, hogy egy saját kis birodalmuk van a szobájukon belül.

„Most a téli időszakra hangoltam– mondja Orsi. – Nyáron majd nyári hangulatot teremtek, például vízparti büfét varázsolok belőle.”

Egyébként Orsi szinte mindig egyedül dolgozik, ha belelendül a dekorlásába vagy a szerelésbe, a férje ugyanis nem igazán segít be. 

„Egyedül dolgozom. Valahogy szépen lassan kitanultam, mit hogy kell. Az elején hiányoltam néha a segítséget, aztán rájöttem, hogy így legalább minden olyan lesz a végén, amilyennek szeretném. Nem kell senkit meggyőznöm az ízlésemről.”

Íme Sándor Orsi saját készítésű kis kuckója: 

Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top