Otthon

Tilos lesz autóban lakni a Józsefvárosban

Egy tűzeset miatt szigorított a kerületi önkormányzat. Januártól a társasházak is megtilthatják, hogy valaki a közös helyiségekben aludjon.

Forrás: RTL Klub

Januártól tilos lesz autóban lakni a Józsefvárosban – erről egy karácsonyi előtti rendeletmódosítással döntött a kerületi képviselő-testület.

Az önkormányzat azután döntött így, hogy december elején egy autó kigyulladt, majd a tűz átterjedt egy lakóházra és egy orvosi rendelőre. Állítólag a tüzet egy autóban élő férfi gondatlansága okozta – számolt be az RTL Klub.

Sára Botond polgármester azzal indokolta a szigorítást, hogy „vannak, akik autókban, lakóházak közös használatú helyiségeiben életvitelszerűen tartózkodnak, és szabályszegő magatartásukkal saját és mások testi épségét veszélyeztethetik, illetve vagyoni hátrányt okozhatnak”.

Miután októbertől tilos az utcán életvitelszerűen tartózkodni, a hajléktalanok egyre kevesebb helyen tudják meghúzni magukat. Januártól ugyanis a VIII. kerületi társasházak azt is eldönthetik, megtiltják-e a közös helyiségekben, illetve a padláson történő alvást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top