Otthon

Kihívta a rendőrséget az űrállomásra az egyik űrhajós

André Kuipers véletlenül tárcsázta a 911-es segélyhívó számot, de később azt mondta, csalódott volt, hogy nem szálltak ki a rendőrök.

André Kuipers holland űrhajós egy rádióműsorban elárulta: egyszer véletlenül kihívta a rendőrséget a Nemzetközi Űrállomásra – írja az Index.

André Kuipers (Fotó: Bart Maat / AFP)

Első hallásra talán meglepőnek tűnik, de az állomásról az asztronauták a műholdas kapcsolatnak köszönhetően bárkit fel tudnak hívni: csak a 9-est kell tárcsázniuk, ha földi vonalat szeretnének, majd a 011-et, ha nemzetközi hívást akarnak indítani. Kuipers is így tett, csak a nullát elfelejtette beütni – ebből adódott a különös baleset.

„Csalódott voltam, hogy nem jött ki a rendőrség” – viccelődött az incidens kapcsán a hatvanéves űrhajós. A főnökei valószínűleg már nem találták ilyen mókásnak az esetet: a hívás után átfogó biztonsági ellenőrzést kellett elrendelni a houstoni űrközpontban, hogy kiderüljön, ki és miért hívta fel a zsarukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top