Otthon

Így duplázd meg a helyet a hűtőben két evőpálcikával

Imádjuk az egyszerű, de nagyszerű trükköket, amikkel megkönnyíthetjük a saját életünket. A következő trükk pont ilyen.

Aki rendelt már valaha kínai, thai vagy japán ételt, annak a konyhájában valahol biztos hányódik pár evőpálcika, amiket eltett, mert majd jó lesz még valamire, aztán végül sosem lett jó semmire. Egészen idáig.

Képzeld el a szituációt, hogy a vasárnapi főzés után van négy tál maradékod, salátád, akármilyen ételed olyan edényben, aminek nincs teteje, így alufóliával letakarva rakod be a hűtőbe. Mostanáig csak egymás mellé tudtad rakni ezeket az edényeket, de egy Reddit-felhasználónak köszönhetően már egymás tetejére is tudod majd pakolni őket két evőpálcika segítségével. Zseniális, olyan homlokra csapkodós, „ez eddig nekem miért nem jutott eszembe” trükk.

hűtő evőpálcika trükk

Kép forrása: Apartment Therapy/Joe Lingeman

Annyit kell csak tenned, hogy a két evőpálcát ráteszed keresztben a tál tetejére, egy kis távolságot tartva a kettő között, és máris készen áll arra, hogy rátedd a másik táladat. Így hozol létre tulajdonképpen még egy polcot a tálad fölött a hűtőben.

Persze a „feltaláló” kapott sok negatív kommentet is a Redditen, mert nem is lenne igazi az internet fanyalgók nélkül, akik szerint nincs ebben semmi zseniális, hiszen ugyanezt elérhetjük, ha alufólia helyett egy tányérral takarjuk le a tálat. De azért ez a tányéros megoldás eléggé függ attól, mekkora a tál, és van-e pont jó méretű tányér hozzá, ugye.

Ráadásul az evőpálcikás ötletet tovább is gondolhatjuk, és ha van négy darabunk belőle, akkor akár két tepsit is egymás tetejére tehetünk, a sarkokon keresztbe fektetve a pálcikákat. Például, ha épp két adag lasagnét készítünk össze, hogy másnap megsüssük, akkor remek, ha így el tudjuk tenni a hűtőbe. Végre egy újabb, eddig felesleges cucc nyert értelmet a konyhában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top