Otthon

16 éves lett a világ legidősebb nyuszija

Februári születésnapja után a Guinness-rekordok Könyvébe is bekerült az aggastyán tapsifüles.

Egy házi kedvencként tartott nyúl élettartama átlagosan 8-10, jó esetben 12 év. Az Illinois állambeli Berwynben élő Mick viszont jócskán ráhúzott már erre: február 9-én töltötte be a 16. életévét.

Gazdája, Liz Rench 2004-ben egy állatmenhelyen önkénteskedett, ott találkozott Mickkel és társával, Biancával – a nyuszik Mick Jaggerről és korábbi nejéről kapták a nevüket –, akiket egy barátja, Bill fogadott akkor örökbe. 5 évet töltöttek együtt, ám 2009-ben Bianca jobblétre szenderült.

A „megözvegyült” Micket Bill bemutatta Liz nyuszijának, PJ-nek, akivel kiválóan összeszoktak. Mivel a férfi nem akarta őket elválasztani egymástól, illetve épp azt tervezte, hogy az ország másik felébe kötözik, úgy döntött, Liznél hagyja kedvencét. Egy évvel később azonban PJ is távozott az élők sorából.

Bár azóta Mick egyke nyusziként él, gazdája gondoskodik róla, hogy ne legyen magányos, olyannyira, hogy még a munkahelyére is magával hordja.

A nyuszinak a kora miatt a látása nem az igazi, ízületi gyulladásokkal küzd, és már nem tudja magát tisztogatni sem, 2017-ben ráadásul parazitafertőzés is megtámadta. Liz azonban minden tőle telhetőt megtesz, hogy fájdalommentes és boldog életet biztosítson a számára. Ami pedig igen nagy pozitívum, hogy az aggastyán szőrmóknak kiváló étvágya van. 

Mick a közelmúltban a Guinness-rekordok Könyvébe is bekerült mint a világ legidősebb, élő nyula. A mindenkori rekordot azonban egyelőre még nem döntötte meg, azt ugyanis egy 1964-ben, Tasmániában született tapsifüles, Flopsy tartja, aki közel 19 évet élt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top