Otthon

5 elengedhetetlen szempont a tökéletes franciaágy kiválasztásához

Az új otthonotokban az összes bútordarab kiválasztása komoly kihívás, de ezek között is a legnagyobb gondot a tökéletesen kényelmes franciaágy megtalálására érdemes fordítani. Öt szempont, amelyet mindenképpen vegyetek figyelembe.

A franciaágy körültekintő megválasztása azért is fontos, mert ez egy olyan bútordarab, amely nagy valószínűséggel sokáig marad. És nemcsak designfunkciót tölt be, de komolyan kihat használója egészségügyi állapotára, illetve közérzetére is.

1. A lényeg a méret

Elsődleges szempont, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, ahová szeretnénk a franciaágyat beilleszteni. Gondoljuk végig: az ajtó merre nyílik, az ablakok a szoba melyik oldalán vannak, és hová szeretnénk a könyvespolcot, illetve a szekrényt elhelyezni.

2. Ágyneműtartó

Ha ágyneműtartós ágyat választunk, esetleg az ágykeret alá beilleszthető, görgőkön kiguruló ágyneműtartót, akkor máris egy csomó rakodóhelyet nyerünk. Főleg, ha az ágyneműt igazándiból nem is pakoljuk bele, esetleg napközben egy ágytakaróval lefedjük az ágyat. Az ágy alá aztán mehetnek a ritkán használt, kevésbé lényeges holmik: csereágyhuzat, törölközők, táskák, téli csizmák nyáron vagy strandcuccok télen.

3. Ágytámla

A franciaágy azon része, amely leginkább meghatározza az összképet. Hiszen innen már messziről látszik a design, a stílus, amit magunkénak vallunk. Minimál, antik, kemény falapos vagy puha bőrpárnás. Olyat válasszunk, ami passzol a hálószobában kialakított stílushoz és színhez.

Happy Sofia Coppola GIF - Find & Share on GIPHY

Discover & share this Happy GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

4. Anyag és szín

Alapvetően azt is a hálószoba hangulata határozza meg, hogy az ágykeret milyen színű és anyagú legyen. Lehet fából, annak minden típusával és árnyalatával, esetleg tiszta bőr- vagy romantikus kovácsoltvas kerettel.

5. Kényelem

Talán a leglényegesebb a matrac és persze az azt alátámasztó ágylécek. Fontos, hogy megfelelő keménységű legyen, alátámasztva a gerincünket, s ezzel biztosítva a nyugodt alvást és a másnap reggeli problémamentes ébredést. Léteznek memória-, kókuszmatracok, melyek oldalfekvésben egyenesen tartják gerincünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top