Otthon

A legnagyobb hőségben zárták el a vizet a romatelepen

A telepen csak két közkút van, vannak családok, amelyeknek 200-300 métert is gyalogolniuk kell vízért.

A hőségriadó idején, a kánikulában zárta el 48 családnál a vizet a Nyírségvíz Zrt. a nyíregyházi romatelepen – tudta meg az  Index Glonczi Lászlótól, a Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesületének elnökétől.

A szolgáltatást a felhalmozódott közüzemi tartozások miatt szüntették be. A tartozásokat a jogvédő szervezet sem vitatja, szerintük azonban a szolgáltató más megoldást is választhatott volna.

Bár a szabályozás szerint ha elzárják a vizet, a lakóknak 150 méteren belül el kell érniük egy közkutat, vagy lajtoskocsival kell számukra vizet szállítani, a telepen vannak családok, amelyeknek 200-300 métert kell gyalogolniuk a két rendelkezésre álló közkút egyikéhez, lajtos kocsi pedig nem áll rendelkezésre.

csap víz

A kép illusztráció! (iStock)

A szervezet a felhalmozódott közüzemi tartozások miatt már 3 éve javasolta a díjfeltöltős vízórák felszerelését.

A Nyírségvíz Zrt. a portál megkeresésére azt a tájékoztatást adta, hogy 40 családnál kapcsolták ki a vizet, összesen 13 millió forint díjtartozás miatt. Mindenkit egy hónappal korábban értesítettek, és lehetőséget adtak a tartozás rendezésére vagy részletfizetésre, és csak ott zárták el a vizet, ahonnan 150 méteren belül elérhető közkút.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top