Otthon

Parádés módszerrel leckéztetik Egerben a virágtolvajokat

Lophatnak továbbra is, de egészen biztosan rosszul járnak.

A kerékpár nemcsak közlekedési eszközként éli sokadik aranykorát: hirdetési felületként és utcadíszként is népszerű. A Jármű Örökségeinket Őrző Egyesületnek köszönhetően Egerben a „K2”-es és a Kistályai út kereszteződésénél is áll egy ilyen dekorbringa, amelyet kihelyezésekor muskátlikkal is feldíszítettek – a virágokat azonban valaki egy idő után ellopta.

A helyi civilek először csak keserűségüket kommunikálták a helyszínen – a biciklihez egy nagy papírtáblát támasztottak, amelyen az állt öles betűkkel, hogy „Ellopták a virágot!” –, hamarosan azonban pótolták a virágokat is, méghozzá elég kreatív módon. Az új dísznövényeket aligha akarja majd bárki is megfújni, ugyanis bekenték őket mérges szömörcével, és erre egy felirat is figyelmeztet a helyszínen:  

„Az előző virágot ellopták! Ha ezt is el akarod vinni, tudd, hogy mérges szömörcével van bekenve. Viszket, csíp, és hólyagosodást okoz a bőrön.”

Mit ne mondjunk, szép megoldás. Ha valaki így is viszi a virágokat, hát megérdemli.

(Egri Ügyek / Sokszínű Vidék)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Queerbubbles / Wikipedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top