Otthon

Budapest lassan belefullad a hullámkartonba

Olyan mennyiségben vitték be a hullámkartont a hulladékgyűjtő telepekre, hogy azokon már nem képesek tárolni.

Már tavaly erősen megnőtt a a budapesti hulladékudvarokba beszállított hullámkarton mennyisége, 2019 első felében pedig újabb 15 százalékkal több érkezett. Sőt, voltak olyan hónapok , amikor 40 százalékkal több hullámkartont adtak le – tudta meg az Index a Fővárosi Közterület-fenntartótól (FKF). A cég honlapján azt írja: „kapacitáshiány okán korlátozott az átvétel, és jelenleg – átmeneti ideig – csak a lakossági mennyiségek átvételére van mód”.

karton hulladék

A kép illusztráció! (iStock)

A fővárosnak 17 hulladékudvara van, ahol le lehet adni a szelektíven gyűjtött hulladékot. A különböző vállalatok is elkezdték azonban az elvileg a lakosság számára fenntartott hulladékudvarokba szállítani a hullámkartont, méghozzá olyan mennyiségben, hogy egyszerűen azok nem képesek tárolni és az újrahasznosító telepekre szállítani. Ráadásul sokan költözködnek, építkeznek, így a lakosságnál is jelentős mennyiségű hullámkarton-hulladék keletkezik.

„A személyautóval beszállíthatónál nagyobb mennyiség esetében az átvételt kapacitáshiány esetén megtagadhatjuk, jelenleg is ez a korlátozás van érvényben” – nyilatkozta a portálnak az FKF sajtóosztálya.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top