Otthon

Megvan, hol a legdrágábbak az albérletek Európában

A középmezőnyben vagyunk.

Az élhetőség szempontjából előkelő helyen szereplő európai fővárosokban 500-600 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül egy átlagos lakás havi bérleti díja – írja az Infostart. Közéjük tartozik Amszterdam, Oslo vagy Koppenhága. Ugyanakkor Zürichben, Londonban és Párizsban ennél már csak drágábban lehet ingatlant bérelni.

Ha keletre megyünk, a helyzet mérséklődik, Ukrajnában vagy Fehéroroszországban már 60-70 ezer forintért kivehető egy ugyanolyan paraméterű lakás.

Budapest mai albérletáraival az európai középmezőny alsó felében helyezkedik el a felmérés szerint. Varsónál és Prágánál kicsit olcsóbb, ha a belvárost nézzük, az V. kerületben egy 60 négyzetméter körüli bérleményt 200 ezer forinttól 300 ezer forintig hirdetnek. Ha kijjebb megyünk, a XI. vagy a XIII. kerületben 190 ezer forinttól 300 ezer forintig lehet bérelni ugyanekkora lakást.

Ezzel szemben vidéken 100 ezer forint alatt is elérhető elfogadható ajánlat.

Az Infostart szerint egész Európára érvényes az a megállapítás, hogy ahol olcsó lakni, onnan sok időbe és pénzbe kerül a jól fizető munkahelyre a naponkénti ingázás.

(Kiemelt kép: Shutterstock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top