Otthon

Újra trágyaszag terjeng Budaörsön

Ti már érzitek?

Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás kedd délutáni bejegyzése szerint ismét trágyaszag terjeng a városban – vette észre az Index. A polgármester szerint egyelőre minden hatóság lerázza magáról a bűzproblémát, mondván, nem az ő dolguk. 

Fotó: iStock

A lap egyik budaörsi olvasója szerint „olyan szag van, hogy azt hiszed, beleléptél egy kutyaszarba, és viszed magaddal a cipőtalpadon”.

Nem először érezni trágyabűzt az elmúlt hónapokban. Augusztus elején szinte az egész fővárosban, sőt a Balaton felé is lehetett érezni az orrfacsaró szagot. Akkor Wittinghoff Tamás Facebook-oldalán azt írta, hogy Zsámbékon hígtrágyáznak, és a nagy szél viszi szét. Az Index ezután megkereste a város polgármesterét, Horváth Lászlót, aki azt mondta, nem érezni a bűzt. Hozzátette, nincs Zsámbékon olyan cég, ami trágyázna, így biztosan nem onnan jön a szag. 

Szeptember elején a trágyaügy folytatódott: Orbán Balázs államtitkár azt írta, hogy „a bejelentésekben kifogásolt szaghatás az Óbaroki Kerti Vasút Kft. által Óbarok–Újbarok–Bodomér közötti földeken végzett trágyázási tevékenységéből származott”.

Az ügy miatt később a Pest Megyei Kormányhivatal egyik vezetőjét is leváltották, de azért, mert egy álhírt továbbított feletteseinek a bűz forrásáról, ami aztán egy hivatalosan szignózott dokumentumként jelent meg a parlament honlapján – írja most az Index.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top